Амстердамські зарисовки

Apr 19, 2012 18:25

- Юрій, що ти думаєш про гриби? - спитав Віктор, наш клієнт, забиваючи собі чергову люльку гашишем.
- Гриби? - перелякався я, - не знаю, не пробував.
Віктор пильно і задумливо на мене дивиться, я на нього. Тоді разом махаємо руками:
- А, ти про ті гриби...
Віктор - вегетаріанець, тому гриби відіграють важливу роль...
- Розумієш, гриби відіграють дуже важливу роль в екосистемі нашої планети, я колись дивився передачу по Діскавері, там йшлося про те, що вони можуть мати кореневу систему яка покриває багато гектарів лісу, і я дуже зацікавився цим питанням, взагалі в культурах багатьох народів гриби дуже важлива харчова культура...
Я слухав і боявся, щоб йому не прийшла у голову ідея збігати до смарт-шопу за тими грибами.
Ті вегетаріанці непередбачувані.

***

- Мене Пріті забанила в гтоку - задумливо каже на перекурі співробітник Женька. Пріті - англічанка індійського походження з нашого позаминулого спільного проекту, ми з ними славно колись гуляли у Львові і Лондоні. Женька любить триндіти про життя по гуглтоку щоб попрактикувати англійську, тому я не дивуюся що Пріті не витримала. Та й проект давно закінчився.
- Привіт, Юрій! - не вірю своїм очам кількома хвилинами пізніше, коли ми повертаємся з перекуру, - не знаю чому, але просто хотіла сказати "привіт" - блимає повідомлення від Пріті. Я з нею востаннє говорив десь з рік перед тим.
- В тебе з нею якийсь астральний зв'язок? - запитую у Женьки і показую екран ноута.
- Напиши їй, що я її не бачу в гуглтоку, і щоб розбанила! - шипить той.
- Привіт, - кажу, - приємно що пам'ятаєш, як у тебе справи?
Розповідає, що стала одним з директорів на конторі а потім кинула роботу і пішла працювати інструктором з йоги, бачиться зі своїми з проекту, передають вітання, класно було би всім знову пересіктися і гульнути.
- Так в чому проблема, - пишу, відбиваючись від Женьки, котрий штурмує мене і намагається забрати у мене ноут, - ми тут з Юджином в Амстердамі, під'їжджайте, це година літаком, а тут і гашиш і гриби...
- О! Юджин з тобою? А я його давно в гуглтоку не бачила, думала, забанив мене, передавай йому вітання.
Там у них точно шось не чисто.

***

Якось так сталося що з wheeller я не перетинався в Україні жодного разу, ані у просторі, ані у часі, хоча у нас мільйон спільних знайомих і два мільйони років френдимося, і от з'ясувалося, що ми таки можем зустрітись в Амстердамі. Словом, непоганий варіант для розвіртуалізації виходив, і ми таки домовились.
Оскільки я Вілера жодного разу до того не бачив, то орієнтувався по тому, що pani_grunia колись постила серію фоток українських жежистів і знаходила голівудських селебрітіз, схожих на них. Ну от, я запам'ятав що Вілер - це Тарантіно. Отак дивлюся, Тарантіно стоїть, але такий інтелігентніший, підійшов до нього і так по-кіношному руки-в-кишенях-сигарета-в-зубах сказав "Well-well-well, mr. Wheeller!". А він на мене так насторожено глянув. Виявляється, п'ять хвилин до того, він сплутав мене з якимось торговцем наркотою, підійшов і питає "Nemyrych?", а той зустрічне - "Cocaine?".
Тарантіно ж бо!
Previous post Next post
Up