Вільям Васильович Похльобкін

Oct 01, 2013 07:23

Про цього аматора (у найкращому сенсі слова) кулінарії я вперше почула в передачі Юлії Висоцької. Вона, коли варила рис, то розповідала про різні підходи, в тому числі й Похльобкіна. Кулінарне прізвище, нічого не скажеш :) Набагато пізніше захотілося погуглити, хто це. Кому цікаво - ось стаття на Вікіпедії: http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%BE%D1%85%D0%BB%D1%91%D0%B1%D0%BA%D0%B8%D0%BD,_%D0%92%D0%B8%D0%BB%D1%8C%D1%8F%D0%BC_%D0%92%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BB%D1%8C%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D1%87
Найдужче мене вразила його біографія. Прочитала також розділ з його книжки про давньоруську й російську кухні.
До фанаток Похльобкіна мене рано зараховувати, але його поради щодо варіння каш справді дуже слушні! Хто любить каші, мене зрозуміє :) Тільки важливо, щоб сама крупа була якісною. Бо дешевий рис - як його не вари - робиться клейким і тягучим.
Зараз варю гречку, вкинувши в неї кілька шматочків сухих білих грибів, привезених цього літа з Верховини. Запах! М-м--м-м....

цікаві люди, кулінарне, ням-ням

Previous post Next post
Up