Кекс с овсянкой , вишней и смородиной - Cake with oat flakes, cherries and currants

Jan 11, 2017 00:45




Добрый день! Предлагаю сегодня вам простой уютный кексик который я приготовил для отца с целью утилизации замороженных ягод) Рекомендую и вам:

[english version]Good day! Today I offer you a simple and cozy cake which I made for my dad with the purpose of utilization of frozen berries). I recommend it also for you:

for cake pan 22-24 cm

3 eggs
100 g butter
2/3 cup sugar
1 tsp vanilla extract
1/2 tsp cinnamon
1/3 cup oat flakes
130 g flour
1 tsp baking powder
1 cup cherries
1 cup currants
2/3 cup walnuts
100 g chocolate

Beat butter with sugar; add eggs one by one. Add flour sifted with baking powder, vanilla, cinnamon, and oat flakes. Mix well. Sprinkle berries with flour.
Pour the dough in a greased cake pan alternating with berries to make layers. Bake the cake in a preheated to 180C oven for 30-40 minutes.
Cool the ready cake, pour it with melted chocolate and sprinkle with nuts.
Serve with tea!

Bon appetit!!!



на кекс 22-24 см

3 яйца
100 г сл масла
2/3 стакана сахара
1 ч/л ванильного эктракта
1/2 ч/л корицы
1/3 стакана овсяных хлопьев
130 г муки
1 ч/л разрыхлителя
1 стакан вишни
1 стакан смородины
2/3 стакана орехов
100 г шоколада

Масло взбить с сахаром, ввести по одному яйца. Добавить просеянную с разрыхлителем муку, ваниль, корицу и овсянку. Перемешать. Ягоды присыпать мукой.
Тесто выложить в смазанную форму слоями черезуя с ягодами. Форму отправить выпекаться в предварительно разогретую до 180С духовку на 30-40 минут.
Готовый кекс остудить, полить растопленным шоколадом и присыпать орехами.
Подавать к чаю!

Приятного аппетита!!!

english, смородина, шоколад, орехи, корица, вишня, кекс, ово-лакто

Previous post Next post
Up