Кекс с овсянкой , вишней и смородиной - Cake with oat flakes, cherries and currants
Jan 11, 2017 00:45
Добрый день! Предлагаю сегодня вам простой уютный кексик который я приготовил для отца с целью утилизации замороженных ягод) Рекомендую и вам:
[english version]Good day! Today I offer you a simple and cozy cake which I made for my dad with the purpose of utilization of frozen berries). I recommend it also for you:
for cake pan 22-24 cm
3 eggs 100 g butter 2/3 cup sugar 1 tsp vanilla extract 1/2 tsp cinnamon 1/3 cup oat flakes 130 g flour 1 tsp baking powder 1 cup cherries 1 cup currants 2/3 cup walnuts 100 g chocolate
Beat butter with sugar; add eggs one by one. Add flour sifted with baking powder, vanilla, cinnamon, and oat flakes. Mix well. Sprinkle berries with flour. Pour the dough in a greased cake pan alternating with berries to make layers. Bake the cake in a preheated to 180C oven for 30-40 minutes. Cool the ready cake, pour it with melted chocolate and sprinkle with nuts. Serve with tea!
Масло взбить с сахаром, ввести по одному яйца. Добавить просеянную с разрыхлителем муку, ваниль, корицу и овсянку. Перемешать. Ягоды присыпать мукой. Тесто выложить в смазанную форму слоями черезуя с ягодами. Форму отправить выпекаться в предварительно разогретую до 180С духовку на 30-40 минут. Готовый кекс остудить, полить растопленным шоколадом и присыпать орехами. Подавать к чаю!