Шафраново-ванильные леденцы с имбирем - Saffron-vanilla lollipops with ginger

Dec 26, 2016 00:39




Добрый день! Сегодня вновь будем готовить конфеты - на сей раз красивые и очень вкусные леденцы! Это конфеты для взрослых - так как пряные и даже пикантные за счет имбиря - очень ну очень вкусно:

[english version]Good day! Today we are going to cook candies again - this time beautiful and very tasty lollipops! These lollipops are for adults as they are spicy, and even savory because of ginger - very, very tasty:

12-15 pcs

2 tbsp chopped candied ginger
pinch of saffron threads
1 cup sugar
1/2 vanilla pod
2 tbsp liquid honey
pinch of salt
50 ml rum or fruit liqueur
50 ml water

+ sticks
+ cooking thermometer

In a saucepan combine sugar, ground saffron, vanilla seeds, pour rum and water, and add honey and salt. Mix well and cook until the thermometer will show 150C.
Cover baking sheet with a parchment paper; draw circles (circle a glass) on the reverse side of it beforehand.
Carefully pour 1 tbsp of the caramel spoon by spoon on each circle and flatten. Insert stick in hot caramel, sprinkle with a small amount of saffron and candied fruits. Pour about 1 tbsp of caramel on top of the lollipop (if the caramel began to cool - heat up it a little).

Let lollipops cool down. Pack each of them in food film (for example, I’ve used paper sheet holder which cut into squares).
Store lollipops at room temperature for 1-2 weeks.

Pleasant tasting!




на 12-15 шт

2 ст/л измельченных имбирных цукатов
щепотка нитей шафрана
1 стакан сахара
1/2 стручка ванили
2 ст/л жидкого меда/кленового сиропа/кукурузного сиропа

щепотка соли
50 мл рома или фруктового ликера
50 мл воды

+ палочки
+термометр

В сотейнике соединить сахар, измельченный шафран, семена ванили, влить ром и воду, добавить мед и соль. Перемешать и отправить на огонь. Варить пока термометр не покажет 150С .
Противень застелить пергаментом с обратной стороны которого нарисовать кружки (обвести стакан).
Аккуратно по 1 ст/л вылить карамель на каждый кружок и по возможности разровнять. В горячую карамель вставить палочку, присыпать небольшим количеством шафрана и цукатами. Сверху на конфеты вылить ее о 1 ст/л карамели (если карамель начала остывать - можно чуть подогреть)

Дать остыть леденцам. Упаковать каждый в пленку(я например использовал файл которые нарезать на квадратики)
Хранить леденцы 1-2 недели при комнатной температуре.

Приятной дегустации!

english, веган, ваниль, карамель, имбирь, десерт, конфеты, шафран

Previous post Next post
Up