Шафраново-ванильные леденцы с имбирем - Saffron-vanilla lollipops with ginger
Dec 26, 2016 00:39
Добрый день! Сегодня вновь будем готовить конфеты - на сей раз красивые и очень вкусные леденцы! Это конфеты для взрослых - так как пряные и даже пикантные за счет имбиря - очень ну очень вкусно:
[english version]Good day! Today we are going to cook candies again - this time beautiful and very tasty lollipops! These lollipops are for adults as they are spicy, and even savory because of ginger - very, very tasty:
12-15 pcs
2 tbsp chopped candied ginger pinch of saffron threads 1 cup sugar 1/2 vanilla pod 2 tbsp liquid honey pinch of salt 50 ml rum or fruit liqueur 50 ml water
+ sticks + cooking thermometer
In a saucepan combine sugar, ground saffron, vanilla seeds, pour rum and water, and add honey and salt. Mix well and cook until the thermometer will show 150C. Cover baking sheet with a parchment paper; draw circles (circle a glass) on the reverse side of it beforehand. Carefully pour 1 tbsp of the caramel spoon by spoon on each circle and flatten. Insert stick in hot caramel, sprinkle with a small amount of saffron and candied fruits. Pour about 1 tbsp of caramel on top of the lollipop (if the caramel began to cool - heat up it a little).
Let lollipops cool down. Pack each of them in food film (for example, I’ve used paper sheet holder which cut into squares). Store lollipops at room temperature for 1-2 weeks.
щепотка соли 50 мл рома или фруктового ликера 50 мл воды
+ палочки +термометр
В сотейнике соединить сахар, измельченный шафран, семена ванили, влить ром и воду, добавить мед и соль. Перемешать и отправить на огонь. Варить пока термометр не покажет 150С . Противень застелить пергаментом с обратной стороны которого нарисовать кружки (обвести стакан). Аккуратно по 1 ст/л вылить карамель на каждый кружок и по возможности разровнять. В горячую карамель вставить палочку, присыпать небольшим количеством шафрана и цукатами. Сверху на конфеты вылить ее о 1 ст/л карамели (если карамель начала остывать - можно чуть подогреть)
Дать остыть леденцам. Упаковать каждый в пленку(я например использовал файл которые нарезать на квадратики) Хранить леденцы 1-2 недели при комнатной температуре.