Львів under construction (ч. 4. Недосказана історія)

Feb 17, 2013 00:55

Originally posted by alex_shutyuk at Львів under construction (ч. 4. Недосказана історія)


Мабуть, картина розповіді про львівські новобудови буде неповною без згадки про заморожені будівництва. Зараз я не буду торкатися зовсім вже давніх довгобудів, що стоять ще з часів СРСР, а зосереджуся на проектах останніх кількох років. Отож, всіх бажаючих запрошую на екскурсію :)

1. Підбираючи фотографії для цього посту, звернув увагу, що замороженими стоять здебільшого будівлі офісних та торгових центрів. Наприклад ось цей офісний центр на вул. Кримській 107. Це фото зроблене 2009 року і зараз, наскільки мені відомо ця будова виглядає точно так само.


2. В результаті мало вийти щось таке.


3. Якщо пройтися вулицею Зеленою вниз до центру, то на розі з Дніпровською можна побачити ось таку недобудовану коробку, яка, згідно напису на будівельному паспорті, мала стати книгарнею.


4. Картинка з сайту студії, яка розробляла оформлення фасаду.


5. Вже практично в самому центрі на розі вулиць Франка та Шухевича стоїть каркас недобудованого торгово-офісного центру, роботи на якому не ведуться з 2009 року.


6.


7. Візуалізація проекту з сайту архітекторів.


8. Якщо звідси піти в сторони міської Ратуші та спробувати пройти вулицею Федорова - в нас нічого не вийде. Її перекрито через досить скандальне будівництво готелю, корпуси якого мали розташуватися по обидві боки вулиці. Початковий проект розробляло англійське архітектурне бюро John Seifert Architects. Цей готель планували відкрити ще до Євро-2012, але робота завмерла ще на рівні котловану.


9. Після початку будівельних робіт відразу почали протестувати археологи, які наполягали, що будувати в такому місці без проведення розкопок не можна. В принципі я з цим згоден, але виникає питання - хто заважав проводити на ділянці розкопки в той час, як вона роками стояла пуствою і нікого не цікавила? Або принаймні тоді, коли ділянку продавали з аукціону, коли йшли погодження проекту та видавалися дозволи на будівництво. З боку учасників суперечки почалися взаємні звинувачення, скарги та перевірки... Зараз, судячи з усього, продовження будівництва заборонив суд, а в цей час котлован набирає воду яка руйнує фундаменти довколишніх будинків.
Виходить, що декларуючи боротьбу за збереження довколишніх будинків, будівництво зупинили такому етапі, що шкода довколишнім будинкам від цього стала максимальною...


10. Так мало би вийти, якби не всі "але".


11. На розі вул. Куліша та Цехової стоїть ще один недобудований готель, про який, щоправда ходять чутки, що його от-от розморозять.


12. Колись на паспорті була ось така картинка.


13. А це - проект офісного центру, який будували на розі Замарстинівської та Липинського.


14. Будували-будували...


15. Будували-будували...


16. Та так і не добудували. Ще й дерева при ремонті перехрестя позрізали.


17. Ось такий чудернацький будинок почали будувати на Сихові біля мосту. Не знаю як кого, а мене вид колодязя в 16-поверхів лякає :)


18. Щоправда вище 2-го поверху вони так і не піднялися. Зараз ніби збираються відновлювати роботи, але поки тихо.


19. Неподалік, на Новому Львові виглали ось такий каркас. Схоже, що мало бути щось офісне - паспорту там не було, жодного руху теж вже давненько не видно.


20. Ось таке почали свого часу будувати на вул. Робітничій (початок Кульпарківської)


21. Але криза зупинила роботу тут ось на такому рівні.


22. А це проект нового корпусу львівського центру зайнятості, який 2011 року почали будувати в кінці вул. Княгині Ольги.


23. Почати почали


24. Однак після зміни керівництва у керуючому відомстві будівництво зупинилося.


25. І на солодке - наймасштабніше заморожене будівництво. Величезний торгово-розважальний комплекс ТРЦ Леополіс, який 2008 року почали будувати на розі Кульпарківської та Наукової (не плутати з ТРЦ Кінг Крос Леополіс). Цей об'єкт мав стати першим великим моллом такого рівня в місті, роботи тут йшли ударними темпами, однак під ударом кризи замовник будівництва збанкрутував і все зупинилося.


26. Останніми роками це виглядало так (до речі ліворуч на задньому плані видно аеропорт).


27. Старий паспорт будівництва.


28. Характерно, що турецькі будівельники, що залишилися на об'єкті, досі тримають там свої крани та вагончики і останнім часом ходять чутки, що будівництво от-от відновиться, на що натякає також і новий паспорт з трохи зміненим рендером та новою датою завершення будівництва.


Ось така ситуація.
У одному з наступних постів зроблю підбірку проектів, можливість будівництва яких зараз тільки розглядається. Такий собі екскурс у вірогідне майбутнє. Слідкуйте!
А наразі - дякую всім за увагу)

P.S. Якщо когось зацікавить, то ось попередні частини серії про будівництво у Львові - житлові новобудови, торгово-офісні центри та всяке різне.

Previous post Next post
Up