Димитриевская родительская суббота. Прп. Евфимия Нового, Солунского. ОБЕДНИЦА (Изобразительные)

Oct 27, 2023 23:27


28 октября́ 2023 гóда. Суббóта 21-й седмúцы по Пятидеся́тнице. Димúтрiевская родúтельская суббóта. Преподóбнаго Евфúмiа Нóваго, Солýнскаго. Глас 3. Заупокóйная слýжба для домáшнего (келéйнаго) совершéнiя. Слýжба мiрскúм чúном. Послéдованiе изобразúтельных.

Прежде глагóли часы. Аще имаши произволéнiе то чти ýтреню с канóном и пéрвым чáсом, áще же ни, тóкмо часы.

ЧИН ОБЕДНИЦЫ

Глагóли сúце: Благословѝ, душè моя́, Гóспода,/ благословéн есѝ Гóсподи.

Псалом 102



Благословѝ, душè моя́, Гóспода,/ и вся внýтренняя моя и҆́мя святóе Егó./ Благословѝ, душè моя, Гóспода,/ и не забывáй всех воздая́нїй Егó,/ очищáющаго вся беззакóнїя твоя́,/ исцеля́ющаго вся недýги твоя́,/ избавля́ющаго от истлéнiя живóт твой,/ венчáющаго тя ми́лостїю и щедрóтами,/ исполня́ющаго во благи́х желáнїе твоè:/ обновится я́ко óрля юность твоя́./ Творя́й ми́лостыни Госпóдь,/ и судьбý всем оби́димым./ Сказá путѝ Своя́ Моисéови,/ сыновóм Iзрáилевым хотéнїя Своя́:/ Щедр и Ми́лостив Госпóдь,/ Долготерпели́в и Многоми́лостив./ Не до концá прогнéвается,/ нижè во век враждýет,/ не по беззакóнїем нáшим сотвори́л есть нам,/ нижè по грехóм нáшым воздáл есть нам./ Я́ко по высотè небéсней от землѝ,/ утверди́л есть Госпóдь ми́лость Свою́ на боя́щихся Егó./ Ели́ко отстоят востóцы от зáпад,/ удáлил есть от нас беззакóнїя нáша./ Я́коже щéдрит отéц сы́ны,/ ущéдри Госпóдь боя́щихся Егó./ Я́ко Той познá создáнїе нáше,/ помянý, яко персть есмы́./ Человéк, яко травá днíе eгó,/ яко цвет сéльный, тáко оцветéт,/ яко дух прóйде в нем,/ и не бýдет, и не познáет ктомý мéста своегó./ Ми́лость же Госпóдня от вéка и до вéка на боя́щихся Егó,/ и прáвда Егó на сынéх сынóв, храня́щих завéт Егó, и пóмнящих зáповеди Егó твори́ти я./ Госпóдь на Небесѝ уготóва Престóл Свой,/ и Цáрство Егó всéми обладáет./ Благослови́те Гóспода вси Áнгели Егó,/ си́льнїи крéпостїю, творя́щїи слóво Егó, услышати глас словéс Егó./ Благослови́те Гóспода вся Си́лы Егó,/ слýги Егó, творя́щїи вóлю Егó./ Благослови́те Гóспода вся делá Егó,/ на всяком мéсте влады́чества Егó.

Слáва Ѻтцý и Сы́ну и Святóму Дýху, и ны́не и присно и во вéки векóв, аминь.

Благословѝ, душè моя, Гóспода,/ и вся внýтренняя моя и҆́мя святóе Егó./ Благословéн есѝ, Гóсподи.

Слáва Ѻтцý и Сы́ну и Святóму Дýху.

Псалом 145

Хвалѝ, душè моя, Гóспода./ Восхвалю́ Гóспода в животè моéм,/ пою Бóгу моемý, дóндеже есмь./ Не надéйтеся на кня́зи, на сы́ны человéческїя,/ в ни́хже несть спасéнїя./ Изы́дет дух eгó/ и возврати́тся в зéмлю свою́./ В той день поги́бнут вся помышлéнїя eгó./ Блажéн, eмýже Бог Iáковль Помóщник егó,/ уповáнiе eгó на Гóспода Бóга своегó,/ сотвóршаго нéбо и зéмлю,/ мóре и вся, я́же в них,/ храня́щаго и҆́стину в век,/ творя́щаго суд оби́димым,/ даю́щаго пи́щу áлчущим./ Госпóдь реши́т оковáнныя./ Госпóдь умудря́ет слепцы́./ Госпóдь возвóдит низвéрженныя./ Госпóдь лю́бит прáведники./ Госпóдь храни́т пришéльцы,/ си́ра и вдову прїи́мет/ и путь грéшных погуби́т./ Воцари́тся Госпóдь во век,/ Бог твой, Сióне, в род и род.

И ны́не и прúсно и во вéки векóв. Амúнь.

ЕДИНОРОДНЫЙ СЫНЕ

Единорóдный Сы́не и Слóве Бóжiй, Безсмéртен Сый/ и извóливый спасéнїя нáшего рáди/ воплоти́тися от Святы́я Богорóдицы и Приснодéвы Марíи,/ непрелóжно вочеловéчивыйся,/ распны́йся же, Хрїстè Бóже, смéртїю смерть попрáвый,/ Един Сый Святы́я Трóицы,/ спрославля́емый Отцý и Святóму Дýху, спасѝ нас.

И поем Блаженны с тропарями из Октоиха

Хор: Во Цáрствiи Твоéм помянù нас, Гóсподи,/ егдá прiúдеши, во Цáрствiи Твоéм.

На 12. Хор: Блажéни нúщiи дýхом,/ я́ко тех есть Цáрство Небéсное.

Хор: Блажéни плáчущiи,/ я́ко тíи утéшатся.

На 10. Хор: Блажéни крóтцыи,/ я́ко тíи наслéдят зéмлю.

Хор: Блажéни áлчущiи и жáждущiи прáвды,/ я́ко тíи насы́тятся.

На 8. Хор: Блажéни мúлостивiи,/ я́ко тíи помúловани бýдут.

Хор: Блажéни чúстiи сéрдцем,/ я́ко тíи Бóга ýзрят.

На 6. Хор: Блажéни миротвóрцы,/ яко тíи сы́нове Бóжiи нарекýтся.

Чтец (стiхúры Октóиха, глас 3): Отве́ргша, Христе́, за́поведь Твою́/ пра́отца Ада́ма, из рая́ изгна́л еси́:/ разбо́йника же, Ще́дре, испове́давша Тя́ на кресте́, во́нь всели́л еси́, зову́ща:// помяни́ мя, Спа́се, во Ца́рствии Твое́м.

Хор: Блажéни изгнáни прáвды рáди,/ я́ко тех есть Цáрство Небéсное.

Чтец: О́гненным ра́нам примеша́ющеся страстоте́рпцы Христо́вы,/ ро́су небе́сную обрето́сте,/ прохлажда́ющую же и укрепля́ющую ва́с терпе́ти плотски́я го́рькия боле́зни:// те́мже облегчева́ете вся́ку боле́знь при́сно от ду́ш на́ших.

На 4. Хор: Блажéни естè, егдá понóсят вам,/ и изженýт, и рекýт всяк зол глагóл на вы лжýще Менè рáди.

Чтец: Святи́телие свяще́ннии,/ проро́цы сла́внии,/ преподо́бных мно́жество,/ и же́н Боже́ственных собо́р,/ пострада́вших ве́рою, и низложи́вших пре́лесть вра́жию,/ небе́сную сла́ву получи́ша:// и́хже моли́твами, Спа́се, уще́дри рабы́ Твоя́.

Хор: Рáдуйтеся и веселúтеся, я́ко мзда вáша мнóга на Небесéх.

Чтец: Иде́же сия́ет Тво́й све́т, во хра́мех избра́нных твои́х, Бо́же,/ иде́же пи́ща присносу́щная, я́же от на́с ве́рою преста́вленныя учини́ Иису́се, презря́ и́х, Спа́се, согреше́ния:// да Тя́, Влады́ко, приле́жно сла́вим.

Хор: Слáва Ѻтцý и Сы́ну и Святóму Дýху.

Трóичен: Отцу́, и Сы́ну, и Ду́ху Боже́ственному,/ покланя́емся ве́рнии Тро́ице несозда́нней,/ в трие́х ли́цех, и во еди́ном Божестве́,// при́сно от безпло́тных си́л, в трие́х свяще́ниих славосло́вимей ве́рно.

Хор: И ны́не и прúсно и во вéки векóв. Амúнь.

Богорóдичен: Просвеще́ние и очище́ние,/ из Тебе́ яви́ся все́х изба́витель, Богора́дованная Влады́чице,/ его́же приле́жно моли́ в бу́дущий су́д стра́шный,/ осужде́ния вся́каго на́с изба́вити, Пречи́стая,// ве́рно всегда́ пою́щих Тя́.

Тропари и кондаки

Тропáрь в пятóк вéчера, глас 2: Апóстоли, мýченицы и прорóцы,/ святи́телiе, преподóбнiи и прáведнiи,/ дóбре пóдвиг соверши́вшiи и вéру соблю́дшiи,/ дерзновéнiе имýще ко Спáсу,/ о нас Тогó, я́ко Блáга, моли́те// спасти́ся, мóлимся, душáм нáшим.

Тропáрь заупокóйный, глас 2: Помянѝ, Гóсподи, я́ко Благ, рабы́ Твоя́,/ и ели́ка в житiѝ согреши́ша, простѝ:/ никтóже бо безгрéшен, тóкмо Ты,// могíй и престáвленным дáти покóй.

Слáва Ѻтцý и Сы́ну и Святóму Дýху.

Кондáк Октóиха, глас 8: Со святы́ми упокóй/ Хрїстè, дýши раб Твои́х,/ идéже несть болéзнь, ни печáль,/ ни воздыхáнiе,// но жизнь безконéчная.

И ны́не и прúсно и во вéки векóв, амúнь.

Богорóдичен из Октóиха, глас 8: Тебе́ и сте́ну, и приста́нище и́мамы,/ и моли́твенницу благоприя́тну к Бо́гу,// Его́же родила́ еси́ Богоро́дице безневе́стная, ве́рных спасе́ние.

Трисвятое

Хор: Святы́й Бóже,/ Святы́й Крéпкій,/ Святы́й Безсмéртный, помúлуй нас. (3 рáза)

Хор: Слáва Отцý и Сы́ну и Святóму Дýху, и ны́не и прúсно и во вéки векóв, амúнь.

Хор: Святы́й Безсмéртный, помúлуй нас.

Хор: Святы́й Бóже,/ Святы́й Крéпкій,/ Святы́й Безсмéртный, помúлуй нас.

Прокимен субботы, глас 8

Чтец: Прокíмен, глас осьмы́й, псалóм Давíдов: Весели́теся о Гóсподѣ, и рáдуйтеся прáведнiи. (Пс.31:11А)

Хор: Веселúтеся о Гóсподѣ,/ и рáдуйтеся прáведнiи.

Чтец: Блажéни, и́хже остáвишася беззакóнiя и и́хже прикры́шася греси́. (Пс.31:1)

Хор: Веселúтеся о Гóсподѣ,/ и рáдуйтеся прáведнiи.

Прокимен заупокойный, глас 6

Чтец: Прокíмен, глас шесты́й, псалóм Давíдов: Дýши их во благи́х водворя́тся. (Пс.24:13А)

Хор: Дýши их/ во благúх водворя́тся.

АПОСТОЛ

Чтец: К Корíнфяном послáнiя святáго апóстола Пáвла чтéнiе.

(2Кор.зач.174): Брáтiе, иму́ще таково́ упова́ние, мно́гим дерзнове́нием де́йствуем, и не я́коже Моисе́й полага́ше покрыва́ло на лице́ свое́м, за е́же не мощи́ взира́ти сыно́м Изра́илевым на коне́ц престаю́щаго. Но ослепи́шася помышле́ния их: да́же бо до сего́ дне то́жде покрыва́ло во чте́нии Ве́тхаго Заве́та пребыва́ет не открове́но, зане́ о Христе́ престае́т. Но да́же до днесь, внегда́ чте́тся Моисе́й, покрыва́ло на се́рдце их лежи́т, внегда́ же обратя́тся ко Го́споду, взима́ется покрыва́ло. Госпо́дь же Дух есть, а иде́же Дух Госпо́день, ту свобо́да. Мы же вси открове́нным лице́м сла́ву Госпо́дню взира́юще, в то́йже о́браз преобразу́емся от сла́вы в сла́ву, я́коже от Госпо́дня Ду́ха.

[Синодальный перевод]Братия, имея такую надежду, мы действуем с великим дерзновением, а не так, как Моисей, который полагал покрывало на лицо свое, чтобы сыны Израилевы не взирали на конец преходящего. Но умы их ослеплены: ибо то же самое покрывало доныне остается неснятым при чтении Ветхого Завета, потому что оно снимается Христом. Доныне, когда они читают Моисея, покрывало лежит на сердце их; но когда обращаются к Господу, тогда это покрывало снимается. Господь есть Дух; а где Дух Господень, там свобода. Мы же все открытым лицом, как в зеркале, взирая на славу Господню, преображаемся в тот же образ от славы в славу, как от Господня Духа. (2Кор.3:12-18)

(1Сол.зач.270): Брáтiе, не хощý вас невéдети о умéрших, да не скорбитé, я́коже и прóчии не имýщии уповáния. Áще бо вéруем, я́ко Иисýс ýмре и воскрéсе тáко и Бог умéршия во Иисýсе приведéт с Ним. Сиé бо вам глагóлем слóвом Госпóдним, я́ко мы живýщии, остáвшии в пришéствие Госпóдне, не и́мамы предвари́ти умéрших. Я́ко Сам Госпóдь в повелéнии, во глáсе Архáнгелове и в трубé Бóжии сни́дет с небесé, и мéртвии о Христé воскрéснут пéрвее. Потóм же мы, живýщии остáвшии, кýпно с ни́ми восхищéни бýдем на óблацех в срéтение Госпóдне на воздýсе и тáко всегдá с Гóсподем бýдем.

[Синодальный перевод]Не хочу же оставить вас, братия, в неведении об умерших, дабы вы не скорбели, как прочие, не имеющие надежды. Ибо, если мы веруем, что Иисус умер и воскрес, то и умерших в Иисусе Бог приведет с Ним. Ибо сие говорим вам словом Господним, что мы живущие, оставшиеся до пришествия Господня, не предупредим умерших, потому что Сам Господь при возвещении, при гласе Архангела и трубе Божией, сойдет с неба, и мертвые во Христе воскреснут прежде; потом мы, оставшиеся в живых, вместе с ними восхищены будем на облаках в сретение Господу на воздухе, и так всегда с Господом будем.(1Сол.4:13-17)

Аллилуарий субботы, глас 4

Чтец: Аллилýїа, аллилýїа, аллилýїа, глас четвéртый, псалóм Давíдов.

Хор: Аллилýїа, аллилýїа, аллилýїа.

Воззвáша прáведнiи и Госпóдь услы́ша их, и от всех скорбéй их избáви их. (Пс.33:18)

Хор: Аллилýїа, аллилýїа, аллилýїа.

Чтец: Мнóги скóрби прáведным, и от всех их избáвит я́ Госпóдь. (Пс.33:20)

Хор: Аллилýїа, аллилýїа, аллилýїа.

Аллилуарий заупокойный

Чтец: Аллилýїа, глас шесты́й, псалóм Давíдов. Блажéни, я́же избрáл и прiя́л еси́, Гóсподи. (Пс.64:5А)

Хор: Аллилýїа, аллилýїа, аллилýїа.

Чтец: И пáмять их в род и род.

Хор: Аллилýїа, аллилýїа, аллилýїа.

ЕВАНГЕЛИЕ

От Луки́ Святáго Евáнгелiя чтéнiе.

Хор: Слáва Тебè, Гóсподи, слáва Тебè.

(Лк.зач.22): Во врéмя óно, хожда́ше Иису́с в суббо́ту сквозе́ се́яния, и восторга́ху ученицы́ Его́ кла́сы, и ядя́ху, стира́юще рука́ми. Не́ции же от фарисе́й ре́ша им: что твори́те, его́же не досто́ит твори́ти в суббо́ты? И отвеща́в Иису́с рече́ к ним: ни ли сего́ чли есте́, е́же сотвори́ Дави́д, егда́ взалка́ся сам и и́же с ним су́щии? Ка́ко вни́де в дом Бо́жий, и хле́бы предложе́ния взем, и яде́, и даде́ и су́щым с ним, и́хже не досто́яше я́сти, то́кмо еди́нем иере́ем? И глаго́лаше им, я́ко госпо́дь есть Сын Челове́ческий и суббо́те. Бысть же и в другу́ю суббо́ту вни́ти Ему́ в со́нмище и учи́ти, и бе та́мо челове́к, и рука́ ему́ десна́я бе суха́. Назира́ху же кни́жницы и фарисе́и, а́ще в суббо́ту исцели́т, да обря́щут речь Нань. Он же ве́дяше помышле́ния их и рече́ челове́ку иму́щему су́ху ру́ку: воста́ни и ста́ни посреде́. Он же воста́в ста. Рече́ же Иису́с к ним: вопрошу́ вы, что досто́ит в суббо́ты, добро́ твори́ти, или́ зло твори́ти? Ду́шу спасти́, или́ погуби́ти? Они́ же умолча́ша. И воззре́в на вся их, рече́ ему́: простри́ ру́ку твою́. Он же сотвори́ та́ко, и утверди́ся рука́ его́ здра́ва я́ко друга́я.

[Синодальный перевод]В те дни проходил Иисус в субботу засеянными полями, и ученики Его срывали колосья и ели, растирая руками. Некоторые же из фарисеев сказали им: зачем вы делаете то, чего не должно делать в субботы? Иисус сказал им в ответ: разве вы не читали, что сделал Давид, когда взалкал сам и бывшие с ним? Как он вошел в дом Божий, взял хлебы предложения, которых не должно было есть никому, кроме одних священников, и ел, и дал бывшим с ним? И сказал им: Сын Человеческий есть господин и субботы. Случилось же и в другую субботу войти Ему в синагогу и учить. Там был человек, у которого правая рука была сухая. Книжники же и фарисеи наблюдали за Ним, не исцелит ли в субботу, чтобы найти обвинение против Него. Но Он, зная помышления их, сказал человеку, имеющему сухую руку: встань и выступи на средину. И он встал и выступил. Тогда сказал им Иисус: спрошу Я вас: что должно делать в субботу? добро, или зло? спасти душу, или погубить? Они молчали. И, посмотрев на всех их, сказал тому человеку: протяни руку твою. Он так и сделал; и стала рука его здорова, как другая. (Лк.6:1-10)

(Ин.зач.16): Речé Госпóдь ко пришéдшим к Немý иудéем: ами́нь, ами́нь глагóлю вам, я́ко слýшаяй словесé Моегó и вéруяй Послáвшему Мя и́мать живóт вéчный, и на суд не прии́дет, но прéйдет от смéрти в живóт. Ами́нь, ами́нь глагóлю вам, я́ко грядéт час, и ны́не есть, егдá мéртвии услы́шат глас Сы́на Бóжия и услы́шавше оживýт. Я́коже бо Отéц и́мать живóт в Себé, тáко даст и Сы́нови живóт имéти в Себé и óбласть дадé Емý и суд твори́ти, я́ко Сын Человéчь есть. Не диви́теся семý, я́ко грядéт час, вóньже вси сýщии во гробéх услы́шат глас Сы́на Бóжия, и изы́дут сотвóршии благáя в воскрешéние животá, а сотвóршии злáя в воскрешéние судá. Не могý Аз о Себé твори́ти ничесóже. Я́коже слы́шу, суждý, и суд Мой прáведен есть, я́ко не ищý вóли Моея́, но вóли послáвшаго Мя Отцá.

[Синодальный перевод]Сказал Господь пришедшим к Нему Иудеям: истинно, истинно говорю вам: слушающий слово Мое и верующий в Пославшего Меня имеет жизнь вечную, и на суд не приходит, но перешел от смерти в жизнь. Истинно, истинно говорю вам: наступает время, и настало уже, когда мертвые услышат глас Сына Божия и, услышав, оживут. Ибо, как Отец имеет жизнь в Самом Себе, так и Сыну дал иметь жизнь в Самом Себе. И дал Ему власть производить и суд, потому что Он есть Сын Человеческий. Не дивитесь сему; ибо наступает время, в которое все, находящиеся в гробах, услышат глас Сына Божия; и изыдут творившие добро в воскресение жизни, а делавшие зло - в воскресение осуждения. Я ничего не могу творить Сам от Себя. Как слышу, так и сужу, и суд Мой праведен; ибо не ищу Моей воли, но воли пославшего Меня Отца. (Ин.5:24-30)

Хор: Слáва Тебè, Гóсподи, слáва Тебè.

Помянѝ нас, Гóсподи, егдá прїи́деши во Цáрствiи Твоéм.

Помянѝ нас, Влады́ко, егдá прїи́деши во Цáрствiи Твоéм.

Помянѝ нас, Святы́й, егдá прїи́деши во Цáрствiи Твоéм.

Лик небéсный поéт Тя и глагóлет: Свят, Свят, Свят Госпóдь Саваóф, испóлнь Нéбо и земля́ слáвы Твоея́.

Стiх: Приступи́те к Немý и просвети́теся, и лицá вáша не постыдя́тся.

Лик Небéсный поéт Тя и глагóлет: Свят, Свят, Свят Госпóдь Саваóф, испóлнь Нéбо и земля́ слáвы Твоея́.

Слáва Ѻтцý и Сы́ну и Святóму Дýху.

Лик святы́х Áнгел и Архáнгел со всéми Небéсными си́лами поéт Тя и глагóлет: Свят, Свят, Свят Госпóдь Саваóф, испóлнь Нéбо и земля́ слáвы Твоея́.

И ны́не и прúсно и во вéки векóв. Амúнь.

Символ веры

Вeрую во Еди́наго Бóга Ѻтцá, Вседержи́теля, Творцá нéбу и землѝ, ви́димым же всем и неви́димым. И во Еди́наго Гóспода Iисýса Хрїстá, Сы́на Бóжiя, Единорóднаго, И҆́же от Ѻтцá Рождéннаго прéжде всех век; Свéта от Свéта, Бóга И҆́стинна от Бóга И҆́стинна, рождéнна, несотворéнна, единосýщна Ѻтцý, И҆́мже вся бы́ша. Нас рáди человéк и нáшего рáди спасéнiя сшéдшаго с небéс и воплоти́вшагося от Дýха Свята и Марíи Дéвы и вочеловéчшася. Распя́таго же за ны при Понтíйстем Пiлáте, и страдáвша и погребéнна. И воскрéсшаго в трéтiй день по Писáнiем, и возшéдшаго на небесá и седя́ща одеснýю Ѻтцá. И пáки грядýщаго со слáвою суди́ти живы́м и мéртвым, Егóже Цáрствiю не бýдет концá. И в Дýха Святáго, Гóспода, Животворя́щаго, И҆́же от Ѻтцá исходя́щаго, И҆́же со Ѻтцéм и Сы́ном спокланя́ема и сслáвима, Глагóлавшего прорóки. Во еди́ну Святýю, Собóрную и Апóстольскую Цéрковь. Исповéдую еди́но крещéнiе во оставлéнiе грехóв. Чáю воскресéнiя мéртвых, и жи́зни бýдущаго вéка. Аминь.

Ослáби, остáви, прости Бóже, прегрешéнiя нáша, вóльная, и невóльная, я́же в слóве и в дéле, я́же в вéденiи и не в вéденiи, я́же во дни и в нощѝ, я́же во умè и помышлéнiи, вся нам простѝ, я́ко Благ и Человеколю́бец.

Ѻ́тче наш, И҆́же есѝ на небесéх. Да святи́тся И҆́мя Твоè, да прiи́дет Цáрствiе Твоè, да бýдет вóля Твоя, я́ко на небесѝ и на землѝ. Хлеб наш насýщный даждь нам днесь, и остáви нам дóлги нáша, я́коже и мы оставля́ем должникóм нáшим. И не введѝ нас во искушéнiе, но избáви нас от лукáваго.

Гóсподи, Iисýсе Хрїстè, Сы́не Бóжiй, поми́луй нас. Ами́нь.

КОНДАК

Кондáк Октóиха, глас 8: Со святы́ми упокóй/ Хрїстè, дýши раб Твои́х,/ идéже несть болéзнь, ни печáль,/ ни воздыхáнiе,// но жизнь безконéчная.

Гóсподи, поми́луй. (12 раз)

И молитву: Всесвятáя Трóице, Единосýщная Держáво, Нераздéльное Цáрство, всех благи́х Винá, благоволѝ же и о мне грéшнем, утвердѝ, вразумѝ сéрдце моè, и всю мою отымѝ сквéрну, просветѝ мою мысль, да вы́ну слáвлю, пою, покланя́юся и глагóлю: Еди́н Свят, Един Госпóдь, Iисýс Хрїстóс, во слáву Бóга Ѻтцá, ами́нь.

Бýди и҆́мя Госпóдне благословéно от ны́не и до вéка. (3 рáза)

Слáва Ѻтцý и Сыну и Святóму Дýху, и ны́не и при́сно и во вéки векóв, аминь.

Псалом 33

Благословлю́ Гóспода на вся́кое врéмя,/ вы́ну хвалá Его во устéх мои́х./ О Гóсподе похвáлится душá моя́,/ да услы́шат крóтцыи и возвеселя́тся./ Возвели́чите Гóспода со мнóю,/ и вознесéм и҆́мя Егó вкýпе./ Взыскáх Гóспода и услы́ша мя,/ и от всех скорбéй мои́х избáви мя./ Приступи́те к Немý и просвети́теся,/ и лицá вáша не постыдя́тся./ Сей ни́щiй воззвá, и Госпóдь услы́ша и҆̀,/ и от всех скорбéй егó спасé и҆̀./ Ополчи́тся Áнгел Госпóдень óкрест боя́щихся Егó,/ и избáвит их./ Вкуси́те и ви́дите, я́ко благ Госпóдь;/ блажéн муж, и҆́же уповáет нань./ Бóйтеся Гóспода, вси святíи Егó,/ яко несть лишéнiя боя́щымся Его./ Богáтiи обнищáша и взалкáша,/ взыскáющiи же Гóспода не лишáтся вся́каго блáга./Прiиди́те, чáда, послýшайте менè,/ стрáху Госпóдню научý вас./ Кто есть человéк хотя́й живóт,/ любя́й дни ви́дети блáги;/ Удержѝ язык твой от зла,/ и устнè твоѝ, éже не глагóлати льсти./ Уклони́ся от зла и сотворѝ блáго,/ взыщѝ ми́ра, и поженѝ и҆̀./ Óчи Госпóдни на прáведныя,/ и ýши Егó в моли́тву их./ Лицè же Госпóдне на творя́щiя злáя,/ еже потреби́ти от землѝ пáмять их./ Воззвáша прáведнiи, и Госпóдь услы́ша и҆́х,/ и от всех скорбéй их избáви их./ Близ Госпóдь сокрушéнных сéрдцем,/ и смирéнныя дýхом спасéт./ Мнóги скóрби прáведным,/ и от всех их избáвит я Госпóдь./ Храни́т Госпóдь вся кóсти их,/ ни еди́на от них сокруши́тся./ Смерть грéшников лютá,/ и ненави́дящiи прáведнаго прегрешáт./ Избáвит Госпóдь дýши раб Свои́х,/ и не прегрешáт вси уповáющiи на Негó.

Достойно есть

Хор: Достóйно есть я́ко воúстинну блажúти Тя, Богорóдицу,/Присноблажéнную и Пренепорóчную и Мáтерь Бóга нáшего./ Честнéйшую Херувíм и слáвнeйшую без сравнéнiя Серафíм,/ без истлéнiя Бóга Слóва рóждшую, сýщую Богорóдицу Тя величáем.

Слáва Ѻтцý и Сы́ну и Святóму Дýху, и ны́не и прúсно и во вéки векóв, амúнь.

Гóсподи, помúлуй. (3 рáза)

Гóсподи, благословᴎ́.

ОТПУСТ

Гóсподи, Iисýсе Хрїстè, Сыне Бóжiй, моли́твами пречи́стыя Своея́ Мáтере, святы́х слáвных и всехвáльных Апóстол, преподóбных и богонóсных отéц наших и всех святы́х, поми́лует и спасéт нас, я́ко Благ и Человеколю́бец.

Пс.64:5А, Пс.31:11А, Пс.33:18, тропарь в пяток вечера, Ин.зач.16, суббота 21-й седмицы по Пятидесятнице, Лк.зач.22, димитриевская родительская суббота, 1Сол.зач.270, Лк.6:1–10, к коринфянам, Пс.24:13А, 28 октября, от Луки, прп. Евфимия, Пс.31:11, 1Сол.4:13-17, Пс.31:1, прп. Евфимия нового, обедница, 2Кор.3:12–18, Пс.33:20, в пяток вечера, заупокойная служба, 2Кор.3:12-18, Ин.5:24-30

Previous post Next post
Up