Базиліковий соус

Aug 05, 2024 17:56



Помідори (2 кг) вимийте та розріжте на половинки або четвертинки. Подрібніть їх у м’ясорубці чи блендері. Шкірку з помідорів не знімайте. Вилийте помідорну масу у великий сотейник, накрийте кришкою та доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь та варіть на середньому вогні 10 хвилин.

За бажанням зніміть піну. Якщо бажаєте прискорити процес, видаліть зайву воду через сито, залишивши густу масу.Додайте до помідорів 60 г цукру, 20 г солі, 1 ч. ложку гострого перцю чилі, 1 ст. ложку солодкої меленої паприки та подрібнену голівку часнику. Влийте 100 мл соняшникової олії і добре перемішайте. Варіть під кришкою 10 хв.

Дрібно наріжте фіолетовий базилік (100 г) та додайте його до помідорів. Також наріжте тонкими кільцями одну гостру перчинку разом із насінням і додайте до соусу.

Варіть соус під кришкою ще 20 хвилин. Стерилізуйте банки та кришки. Готовий соус розлийте по банкам (по 250 мл) і закрийте щільно герметичними кришками. Переверніть банки, укутайте рушником та залиште до повного остигання

Помідори (стиглі та м’ясисті) - 2 кг

Цукор - 60 г (3 ст. ложки)

Сіль - 20 г

Гострий перець чилі (мелений) - 1 ч. ложка

Солодка мелена паприка - 1 ст. ложка

Часник - 1 головка

Соняшникова олія (без запаху) - 100 мл

Фіолетовий базилік - 100 г

Гострий перець - 1 шт.

соус, базилик, заготовила

Previous post Next post
Up