(no subject)

Dec 24, 2022 16:21

Йоркширський кекс - простіше не буває і бааааагато сухофруктів! Зберігайте!

✔️ Сухофрукти - 750 г

Ви можете взяти всі, які вам до смаку. У мене 3 види родзинок і вишня. Але тут і в’ялена груша буде класно смакувати, і курага.

✔️ Чай з бергамотом - 5 чайних ложок
✔️ Темний ром - 50-100 мл

Чай запарюємо у 300 мл окропу, даємо трохи вистигнути і заливаємо ним сухофрукти. Тужи ж додаємо ром і гарно перемішуємо. Залишаємо настоятись як мінімум на добу. Фрукти повинні ввібрати всю вологу.

✔️ Борошно - 225 г
✔️ Дрібка солі
✔️ Розпушувач - 2 ч.л
✔️ Пряні спеції - 1 ч.л з вершком

У мене такий мікс: сушений імбир, мускатний горіх, кориця, гвоздика, кардамон. На кінчику ложки позмішувала кожної, щоб добрати до ложки з гіркою. Не ігноруйте спеції, можете міксувати на свій смак, але додавайте обов‘язково. Вони гарно відтіняють солодкі фрукти.

✔️ Яйця - 2 шт.
✔️ Цукор до 100 г

❗️На мій смак цукру можна не додавати взагалі - ну дуууже солодко!

Важливо завчасно дістати всі продукти з холодильника.

Сухофрукти змішуємо з яйцями і цукром. Та не давайте ви той цукор 😃 Хіба вже прямо дуже солодкоїжки вдома.

Борошно, сіль, приправи і розпушувач змішуємо окремо. Потім поступово вмішуємо борошняну суміш до сухофруктів. Не всипайте зразу всю - буде комками і не вимішаєте.

Поступово втрамбовуємо у змащену маслом форму для кексу.

Випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці. Хотіла б я вам щось сказати про час, але в сьогоднішніх реаліях пекла 2 години, бо не вистачало напруги. У вас, до речі, як з електрикою і напругою?

Орієнтуєтеся на вигляд кексу: серединка повинна повністю піднятися і не повинна бути вологою.

Після випікання даємо повністю вистигнути! Не нарізайте теплим - покришиться!

Смачного!

национальная кухня, кекс, рождество

Previous post Next post
Up