Йоркширський кекс - простіше не буває і бааааагато сухофруктів! Зберігайте!
✔️ Сухофрукти - 750 г
Ви можете взяти всі, які вам до смаку. У мене 3 види родзинок і вишня. Але тут і в’ялена груша буде класно смакувати, і курага.
✔️ Чай з бергамотом - 5 чайних ложок
✔️ Темний ром - 50-100 мл
Чай запарюємо у 300 мл окропу, даємо трохи вистигнути і заливаємо ним сухофрукти. Тужи ж додаємо ром і гарно перемішуємо. Залишаємо настоятись як мінімум на добу. Фрукти повинні ввібрати всю вологу.
✔️ Борошно - 225 г
✔️ Дрібка солі
✔️ Розпушувач - 2 ч.л
✔️ Пряні спеції - 1 ч.л з вершком
У мене такий мікс: сушений імбир, мускатний горіх, кориця, гвоздика, кардамон. На кінчику ложки позмішувала кожної, щоб добрати до ложки з гіркою. Не ігноруйте спеції, можете міксувати на свій смак, але додавайте обов‘язково. Вони гарно відтіняють солодкі фрукти.
✔️ Яйця - 2 шт.
✔️ Цукор до 100 г
❗️На мій смак цукру можна не додавати взагалі - ну дуууже солодко!
Важливо завчасно дістати всі продукти з холодильника.
Сухофрукти змішуємо з яйцями і цукром. Та не давайте ви той цукор 😃 Хіба вже прямо дуже солодкоїжки вдома.
Борошно, сіль, приправи і розпушувач змішуємо окремо. Потім поступово вмішуємо борошняну суміш до сухофруктів. Не всипайте зразу всю - буде комками і не вимішаєте.
Поступово втрамбовуємо у змащену маслом форму для кексу.
Випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці. Хотіла б я вам щось сказати про час, але в сьогоднішніх реаліях пекла 2 години, бо не вистачало напруги. У вас, до речі, як з електрикою і напругою?
Орієнтуєтеся на вигляд кексу: серединка повинна повністю піднятися і не повинна бути вологою.
Після випікання даємо повністю вистигнути! Не нарізайте теплим - покришиться!
Смачного!