СЛИВА ЗАПЕЧЕНА
Обожнюю запечену сливу, запікаю її солодкою та пікантною. Тут можна пофантазувати зі смаком.
Приготування
Сливу краще брати венгерку .
Сливу вимити,просушити паперовим рушничком, вийняти кісточку.
Присипати кориця+цукор+какао, або без какао, покласти підсушений горіх в серединку.Можна робити з сиром рікотта ,сиром з голубою/білою пліснявою ( хто любить)
Форму змазати вершковим маслом, запікати в розігрітій духовці 20 хв. Орієнтуйтесь на властивості своєі духовки , слива має тримати форму( може буде достатньо 10-15хв.)Якщо бажаєте , щоб було більш соку, то на 10 хв.прикрити фольгою/пергаментом.Я люблю, щоб слива тримала форму, то не закриваю . Також можна сливи присипати зверху крихтою штрейзельною, це дуже смачно , хрумка скоринка , ммм…
Такий десертик ще можна подавати зі сметанкою/ збитими вершками, посипати шоколадною крихтою, якщо слива дуже кисла -полити медом , спеції також за смаком, вони у всвх різні.
Начинка:
Цукор ,кориця, какао( змішати)
Цукор коричневий , суміш спецій для пряників , або лиш кориця( змішати)
Крихта/ штрейзель -50 гр масла холодного, 4 ст.л борошна, 3 ст.л цукру , все перетерти в крихту .
Горіх підсушений, грецький/кеш’ю
Готуйте з
нехай завжди смакує!