СУД НАД КОЦАБОЮ: ЗАСІДАННЯ ВІД 22 СІЧНЯ 2016 РОКУ

Jan 22, 2016 18:19

ОСЬ ЗВІТ ПРО ДВА ПОПЕРЕДНІХ ЗАСІДАННЯ СУДУ ПРО РУСЛАНУ КОЦАБІ

По тегу " Коцаба" можна прочитати всі репортажі з усіх судових засідань по Руслану.

Завдяки нашим постійним зверненням щодо недопустимості тримання його в клітці - в суді у Франіку тепер скляна клітка!

Але вже трішки розбита, як бачите.



Руслан привітав усіх з Днем Соборності та не побажав нікому зустрічати Новий Рік та Святвечір у в’язниці.

Крім того, він знову потроллив прокурорів за те, що вони з’явилися в цивільному: "Другий раз поспіль порушуючи усі нормативні акти та наказ генпрокурора, вони з’являються на суддовий процес без форми. Вони що, бояться самосуду чи що? Ви що людей боїтеся, алльо гараж. Шановні, так не можна. Яка може бути прокуратура і дотримання закону, якщо ви самі закону не дотримуєтеся. Клоунаду зробили тут. Вам що важко було форму вдягнути? Ви що - не знаєте, що 34 європарламентері за мене заступилися? А потім хочете, щоб я не нервувався і щоб серце у мене було міцне. Ви ходяче беззаконня! В якихось обриганих маринарках прийшли замість форми і пробуєте тут права качати!"

Також він згадав, що 18 січня минув рік від його відеозвернення до президента, за яке він, власне, і сидить.

Головуюча суддя Олеся Зеленко повідомила, що у з’язку із закінченням повноважень судді Болюк відбулася зміна у складі суду: замість неї справу слухатиме суддя Лазарів.

Захист попросив перерву, щоб дізнатися думку підсудного з приводу цього. Ми погодилися продовжувати судовий розгляд з іншим суддею, адже починати спочатку нам абсолютно не хотілося.

"Я дуже прошу, хоча би раз в два тижні робіть суд", - черговий раз звернувся до суддів Руслан.

Після цього суд перейшов до допиту свідків, яких знову з’явилося лише двоє.

Свідок Рокецький Богдан - заступник командира батальйону "Івано-Франківськ", уродженець села Небилів Рожнятівського району.

Заявив, що відеоролик Коцаби викликав у нього обурення, і вони довго його з хлопцями обговорювали.



"Коли я вже приїхав, то його побачив. Я був в Краматорську, Слов’янську, Вуглегорську, в Дебальцево. То таке - думка у кожного своя, і я і друзі думку Коцаби не поділяємо".

Також свідок розповів, що у зоні АТО він затримував людей з Криму та з Росії. "Ми їх відразу передавали в СБУ, і це тепер в СБУ треба запитати, де вони поділися".

На його думку, відеоролик негативно вплинув на мобілізацію. Наприклад, з його сусіднього села Перегінське чоловіки почали масово виїжджати за кордон. "У нас в селі казали - що ми будемо йти воювати, може, це не сепаратизм, а люди просто хочуть жити окремо... Ось навіть жуналіст із Франківська таке каже..."  Разом з тим Рокецький стверджує, що не чув, щоб саме після перегляду відеоролика Коцаби хтось відмовився від мобілізації.

"У мене друзі і загиблі є, і поранені..."

Свідок Андрусишин Василь - поліцейський із села Черемхів Коломийського району.

Розповів, що 1 лютого 2014 року йшов у магазин за продуктами та побачив неподалік від церкви скупчення людей - десь 10-15 осіб. Серед них було троє невідомих,  і серед Коцаба, який представився журналістом. Приїхали вони на чорній машині.



"Він питав людей, як вони ставляться до мобілізації. А коли люди запитали як він ставиться до неї, то Коцаба сказав, що він проти мобілізації. Людей це обурило, вони сказали, що є патріотами і будуть захищати Україну".

"Потім він поїхав у напрямку сусіднього села Коршів".

У відповідь на питання Руслана: "Так, у Черемхові якось лди зібралися та запхали воєнкома в туалет - про це було відео Коломийського телеканалу".

Після допиту цих двох свідків ПРОКУРАТУРА ЗРОБИЛА НЕСПОДІВАНУ ЗАЯВУ - про відмову від допиту інших свідків.

Прокурори пояснили, що решта свідків не можуть з’явитися в суд, оскільки частина зараз в АТО, один загинув, а один доглядає за важкохворим родичем.



Суд нагадав, що згідно з законом обвинувачений може відмовитись від дачі показань, однак Руслан заявив, що готовий свідчити.

Коли вже всі вийшли з залу засідань, я затрималася, аби переконутися з Русланом парою слів.

Він передав мені через шпарину в клітці деякі папери, і конвой цьому не перешкоджав. А ось коли я вже збиралася покласти ці папери в сумку, конвойні раптово напали на мене та зчинили бійку, в результат якої папери відібрали та передали назад Руслану.
Ось цей мусор  напав на мене і намагався мене побити :)



Весь цей цирк з мусарами я вже проходила в 2002 році. Якісь зовсім ці виродки не винахідливі :)

Думаю, клоуни мали на меті вчинити якийсь кіпіш напередодні моєї поїздки у Брюссель, на слухання і Європарламент.

Але нічого не вийшло - ніхто мене не затримав, і я вільно покинула зал, залишивши одного з мусарів з подряпаною мордю

Наступне засіданні - о 10-30 годині 5 лютого 2016 року - і ми допитуватимемо Руслана.

А ПОТIМ МИ ЗАВИСЛИ НА РАДОЩАХ В "РОНДЕЛІ" :)

З мамою та дружиною Руслана.
Святкуємо кінець епопеї з допитом свідків ;)


Коцаба

Previous post Next post
Up