2019 в картинках

Dec 30, 2019 10:51

"Дякую, рік був шалений.
Але був The Best."
(TARABAROVA)

Традиційні зорічні підсумки року, що минає. Правда, цього разу в незвичному форматі - у вигляді фотозвіту. Таким чином вирішив поєднати огляд найцікавіших фотозвітів (хоча цього року всі звіти гарні) і текстовий огляд подій 2019 року. А простіше кажучи - показати фотки вилазок, подорожей, прогулянок, незвичних смаколиків і подій, які відбулися в 2019 році.

За рік опублікував 42 (з підсумковим звітом - 43) звіти. Це не багато, але й не мало. Особливо, врахрвуючи, що вимушених постів майже не було. Рейтинг блогу в ЖЖ трохи піднявся.



1. Цей рік видався дуже цікавим і був роком відкриттів. Стільки нового я ще ніколи не відкривав у одному році. Це і екскурсія по колектору (підземній річці), перша вилазка у бомбосховище, і вилазка на закинутий військовий аеродром, і голосування на відборі учасників на «Євробачення-2019», прогулянка на човні, відвідання парку Кіото під час квітування сакур, вперше побував у листяному лісі, вперше пройшовся по залізничному мосту, відправлення повідомлень на радіо. А ще - приїзд гуртів «ТНМК» і «Kozak System» у моє місто. Також в 2019-му була рекордна кількість вилазок по заброшкам - 18. Шкода лише, що половину з них довелося здійснювати самотужки. А ще в цьому році спробував чорне морозиво. Протестував новий смартфон. З'їздив у гості, де не був 12 років! І жодного разу не побував на дачі:( Проте вдалося з'їздити в три області(!) - Вінницьку, Чернігівську і Житомирську. Не кожного року вдається так подорожувати. Причому, дослідив дві заброшки в інших областях. Правда, було декілька повернень у вже знайомі і ностальгічні місця.

Звичайно, не обійшлося без пригод (зламався фотік і доламав окуляри, зміни на роботі, були проблеми з фотохостингом). Але, в цілому, рік був більш-менш спокійним. А ось в житті країни, ну і моєму житті, були президентські вибори в два тури із запеклим протистоянням між прихильниками/противниками двох основних кандидатів. Потім - парламентські вибори і досить суперечливі і неоднозначні дії новообраного президента і його політичної партії. Так що були причини позлитися і понервувати. А у нашому невеличкому місті збудували і відкрили перший гіпермаркет.

Ну а 2019-й можу охарактеризувати такими словами: відкриття, зміни, ностальгія і незвична погода.



2. В січні вперше полазив по недобудованій багатоповерхівці. В Броварах. Досліджував сам, бо подружка не захотіла пролазити під воротами:)



3. Тоді ж прогулявся по місту і оглянув інші заброшки Броварів. А потім з'їздив з напарницею на заброшки Бучі і Ворзеля.



4. У лютому наважився на голосування у відборі на «Євробачення-2019». Ось тільки від України на конкурс ніхто не поїхав.



5. А ще, у лютому 2019го, злазив з напарницею і новим напарником на два закинуті оздоровчі табори.



6. В березні було дві одиночні вилазки на закинуті військові склади.



7. На День народження подарував собі екскурсію по підземній річці Клов. Стрьомний діґґ по коліно у воді. Пощастило замовити останню екскурсію і до подорожчання.



8. Протягом року спостерігав за будівництвом нового Шулявського шляхопроводу. Правда, все найцікавіше проґавив.



9. З квітня розпочалася завуальована політична агітація на президентських виборах.



10. В травні з'їздив з напарницею на розвідку одного абандону. Але заброшка виявилась з охороною.



11. Тому згодом самотужки, наспіх, здійснив оглядову «екскурсію» по закинутим історичним будівлям у центрі Києва.



12. В травні таки вдалося застати цвітіння сакур у парку Кіото. Це було красиво!



13. Після парку вперше пробрався в закинуте бомбосховище. Сам! Правда, бункер виявився порожнім і прихистком для наркоманів.



14. Мабуть, вперше у Боярці, у тому ж травні, на фестивалі «Під Покровом Тризуба» відбулася військово-історична реконструкція. Бабахкало знатно!



15. А на сцені виступали «Kozak Sysrem» і «ТНМК»! При цьому вдалося непогано пофоткати!



16. Гастрономічним відкриттям стало чорне морозиво зі смаком коли.



17. В червні вперше з'їздив в Узин.



18. Там з напарником полазили по закинутому аеродрому і натрапили на списані навчальні літаки. Правда, вилазка було при шаленій спеці за 30 градусів. Ще й ледве не заночували на тому аеродромі.



19. Потім була поїздка з напарницею на закинутий колгосп на Броварщині. Тоді вже було прохолодно, вітряно і дощово.



20. В липні, за гарної погоди, злазили на залишки незакинутого піонертабору «Святошин», про який дізнався буквально напередодні полазки.



21. Наступний сталк був в моєму місті, на закинутий кінотеатр «Космос». Причому заброшка раніше була неприступною. Поліз сам.



22. Влітку був активний сезон морозива. Зокрема, спробував морозиво з журавлиною і гострим перцем.



23. В серпні, за відсутністю сталків, вперше побував у листяному лісі - Голосіївському. Також побував на Марші захисників вітчизни.



24. А ще, у жовтні, вперше покатався на човні. По Дніпру.



25. Спробував перламутровий напій.



26. І кукурудзяні палички. Але солоні, а не солодкі.



27. У вересні була друга прогулянка на човні. Довша, ніж перша. І повертались у сутінках.



28. Не було де лазити, тому вдруге полазив по недобудованій поліклініці на Лук'янівці. Відкрив нові, ще небачені локації.



29. Повторно з'їздив у Ірпінь. Але полазити по заброшкам не вдалося, а саме місто розчарувало.



30. Наприкінці вересня із новим знайомим(!) вперше побував у Козятині. Місто виявилось цікавим.



31. В останні дні вересня із напарницею полазили по руїнам військового будинку відпочинку в Чернігівській області.



32. Заодно прогулявся по Остру. Дорога назад була важкою.



33. Замість вилазок і подорожей у жовтні ходив рідкоходженими районами Києва.



34. Раніше відвідувані заброшки з вільним доступом виявились закритими. Взагалі, в 2019 році відбувалась активна ліквідація абандонів.



35. На фотокамері зламався зум. Довелося здавати в ремонт. Поки фотік ремонтували, ніде не прогулювався.



36. Наприкінці жовтня була ностальгічна подорож до знайомих, у яких не був 12 років. А на наступний день з'їздив у Білу Церкву, де я був неодноразово.



37. В листопаді, з двох спроб, здійснив вилазку по укріпленню Київської фортеці - Нижній підпірній стіні.



38. В другій половині листопада вперше пройшовся по залізничному мосту.



39. А потім був сталк по величезному недобудованому військовому заводу з напарником.



40. Мимохіддю подивився на новий пішохідний міст.



41. В грудні була одиночна вилазка на закинуту навчально-спортивну базу, яку сам знайшов.



42. На продовження поїздки сходив на Дівич гору. Краєвиди звідти обалдєнні! Чекайте наступного року на звіт.



43. Котики-муркотики: Мурзік і Аліса разом. При тому, що між собою не спілкуються. А з Мурзіком трапилась пригода: його покусали коти. Так батько додумався віднести до ветеринарки на руках. Зрозуміло, що нічого не вийшло і кіт на нас після цього злився. Довелося викликати лікаря на дім. Але вилікували.



44. Наприкінці грудня у 35-тисячній Боярці збудуваоли і відкрили перший гіпермаркет. Правда, будівельний, а не продуктовий. Але є сподівання, що може відкриють і продуктовий гіпермаркет.

Погода протягом року була нестабільна. Навесні і влітку - то спека, то прохолода. Затяжні дощі. Тепла осінь. Теплий грудень. Зими, як такої, майже не було. Так що глобальне потепління, напевно, існує.

Підсумовуючи зазначу, 2019-й рік був найцікавішим за декілька крайніх років. А може і найцікавішим у житті.

Яким буде наступний рік? Ну, звіти в новому році не вийде відкрити заброшками. Лазити ніде. Але цікавенький репортаж проанонсував.
Наперед нічого не планую. Хоча наміри, звичайно,є.

P.S.: Для підсумків року вирішив завнсти окремий тег. По-моєму, в форматі з фотками підсумки року вийшли цікавішими.

Боярка, смаколики, кішка, фотозвіт, кіт2, щоденник, фотік, підсумки

Previous post Next post
Up