Stankero šaltinis atrastas

Dec 05, 2010 20:22

Gediminas Jankus, pasirodo, surado P. Stankero įkvėpimo šaltinį. Mano spėjimas, kad versta iš rusų kalbos (šiuo atveju - vertimo į rusų kalbą) pasitvirtino. Skaitome čia.

Beje, trečiadienį LUNI organizuoja diskusiją apie neigimo nusikaltimus, 18 val. "Mano alibi". Dalyvaus Arūnas Brazauskas (balsas.lt), Algirdas Davidavičius, na, ir kukli mano ( Read more... )

holokaustas, teisė

Leave a comment

Comments 19

gedas December 5 2010, 18:33:45 UTC
Kažkaip tuo beveik neabejojau - kad tiesiog nurašyta nuo kažkurio iš rusiškų šaltinių, bet gana paviršutiniškai praskamvęs su googliu, akivaizdžių panašumų neradau.

Reply


ledas666 December 5 2010, 19:56:08 UTC
man asmeniskai grazu ziureti kaip organizuojamas puolimas pries Stankera. sauniai virvutes tampomos:))

Reply


Re LUNI organizuoja diskusiją apie neigimo nusikaltimus zeppelinus December 5 2010, 22:19:57 UTC
Ką gi, belieka tikėtis, kad Arūnas Brazauskas po debatų su tais LUNI veikėjais nesusilauks kampanijos, reikalaujančios neteisminio susidorojimo.

Beje, Maumai, o kaip suformuluoti tos diskusijos klausimai ar pranešimų temos? Ar viskas vyks ekspromtu, tskant, kiekvienas dalyvis šnekės, kas ant liežuvio užplauks?

Reply

Re: Re LUNI organizuoja diskusiją apie neigimo nusikaltimus maumaz December 6 2010, 08:35:56 UTC
Pranešimų pasirengti neprašė, tai, matyt, diskutuosim laisvai. Žinoma, kai kurios įdomios medžiagos atsinešiu. Gal užsuksi?

Reply

Re: LUNI organizuoja diskusiją apie Holokausto neigimą - gal užsuksi? zeppelinus December 6 2010, 10:13:41 UTC
Dėkui už kvietimą, Maumai, bet neužsuksiu.

Nors man įdomi jūsų diskusija, bei manau, kad turėčiau ko paklausti jos dalyvių ir ką pasakyti debatų tema.

Tačiau sveikas protas ir vieno mokslų daktaro pavyzdys kužda, kad yra temų, kurių tam tikrose auditorijose geriau viešai neaptarinėti. Jei neieškai erškėčių vainiko politinės karjeros pradžiai...:)

OK, kad jau užėjo kalba, tai būtu labai malonu, jei renginyje įgarsintum mano klausimą - o gal net ir atsakytum į jį visai auditorijai:

BK 170-2 straipsnis, kuris baudžia už pritarimą SSSR ir nacistinės Vokietijos nusikaltimams, jų neigimą ar šiurkštų menkinimą, suformuluotas su nuoroda į tų nusikaltimų pripažinimą neįvardintuose Lietuvos ir ES teisės aktuose bei Lietuvos ir tarptautinių teismų sprendimuose ( ... )

Reply

Re: LUNI organizuoja diskusiją apie Holokausto neigimą - gal užsuksi? maumaz December 6 2010, 10:25:06 UTC
O, kad tu žinotum, kiek daug žmonių nieko nežino apie PVM įstatymo nuostatas, bet jį moka. Ir apie tokius nusikaltimus kaip... "melioracijos įrengimų gadinimas". 170(2) priėmimas spaudoje buvo nušviestas labai plačiai. Saugikliai taip pat buvo sudėti rimti - tų pačių mokslo daktarų prašymais. Įstatymą priėmė Lietuvos piliečių išrinktas Seimas. O štai kad mokslų daktarai (ypač) turi atsakyti už savo žodžius ir pasistengti, kad juos "teisingai" suprastų, net labiau nei paprasti piliečiai - mano manymu, neabejotina. Pagaliau, "supratimo" klausimą spręs ikiteisminės institucijos ir(gal) teismas. Na, o apie tikrąją straipsnio paskirtį, manau, galima rasti įstatymo aiškinamajame rašte. Viešai prieinamame. Visa kita - insinuacijos, į kurias vargu ar kas atsakys.

Reply


tomas_b December 6 2010, 00:11:12 UTC
Tiesiog nuostabu - Vytauto Šustausko dešinioji ranka įsijungia į tariamo "holokausto neigėjo" medžioklę! O juk tiesa, Šustauskas holokausto neneigė, jis tik sakė, kad jei ne Hitleris, jis dabar žydams batus valytų... Vadinasi pripažino!

Beje, paskaičiau cituojamą tekstą ( http://www.hrono.ru/libris/lib_c/cundel05.php ) ir kokio nors ypatingo artimumo su Stankero straipsniu nepastebėjau. Na, gal Stankeras ir parašė 1-2 sakinius šio ar panašaus teksto įtakoje, bet jeigu jau paieškotume žodžių "Nirnbergas" ir "farsas" ryšių, tai matysime, jog tai ne vienintelė vieta, nuo kurios tokią idėją galima nusirašyti, o raktažodžiams "six million" ir "legend" Google apskritai duoda 2 mln. rezultų, ir dauguma jų, regis, "apie tai".

Reply

maumaz December 6 2010, 08:34:03 UTC
Gal galima būtų tiksliau - kuris iš minėtų asmenų (save automatiškai atmetu, būčiaų linkęs atmesti ir Algirdą Davidavičių) vadinamas "dešiniąją Vytauto Šustausko ranka"? Kadangi liko Arūnas Brazauskas, mano spėjimu, jis kaip tik atstovaus "nekaltai apkaltinto" pusę. Gal ir jūs užsukstumėte, būtų juk įdomu?

O dėl sutapimų - na, nepastebėjote, tai nepastebėjote. Kiti - pastebėjo.

Reply

tomas_b December 6 2010, 17:56:56 UTC
Kaip laisvalaikiu užsiimantis seklio amatu žmogus, jūs demonstruojate stebėtiną nesupratingumą. Pacitavote tik vieną veikėją, ir nesuprantate, apie kokią dešinę Šustausko ranką čia kalbu. Gediminas Jankus - pagūglinkite, prašau.

Reply

tomas_b December 6 2010, 17:58:19 UTC
Beje, ačiū už kvietimą, ir be jo ateičiau, bet negalėsiu: tuo pačiu metu turėsiu dalyvauti žmonos knygos pristatyme Širvintose.

Reply


Leave a comment

Up