Apgailėtina

Aug 31, 2010 13:19

Klausiau šiandien ryte turbūt "Raktą" per "Žinių radiją", kur buvo diskutuojama, ar reikia įstatymiškai drausti smurtą prieš vaikus šeimoje, privačioje sferoje? Na, tą dalyką, kurį kažkuris Seimo narys įvardino kaip vos ne kaip tautinio paveldo dalį. Dalyvavo Seimo nariai Gediminas Navaitis (vienas iš šios nuostatos iniciatorių), Agnė Bilotaitė ir ( Read more... )

angė bilotaitė, svarstymai, gediminas navaitis, visuomenė

Leave a comment

grippen August 31 2010, 17:04:39 UTC
maumaz August 31 2010, 19:06:13 UTC
1 straipsnis. Ne pagal temą, tai - ne smurtas šeimoje. Situacija lygiai ta pati, jeigu Violeta Iljyč pavytų tave gatvėje, nusukiotų ausis ir dar ką nors padarytų.
2 straipsnis. Kliedesys tradiciniame patriotai.lt stiliuje.

Reply

grippen August 31 2010, 21:39:23 UTC
1. straipsnis ne į temą tik žiūrint labai siaurai. Įsivaizduokim, kad tavo vaiką apdaužo nepažįstamas keliais metais vyresnis chuliganas, tu bandai jį moralizuoti, o tas tave riebiai pasiunčia. Kaip pats elgtumeisi? Skambintum 112?
2. Išsisukinėji nuo atsakymo. Išsivysčiusios tolerastijos šalyse, tokiose kaip pvz.: Jungtinė Karalystė tėvai jau dabar paniškai bijo savo "vaikų teisių" kursą mokykloje išklaususių atžalų. Vaikai grasina tėvams kreiptis į vaiko teisių apsaugos tarnybas dėl tinkamų gyvenimo sąlygų nesudarymo, jei tėvai nenupirks norimo žaislo. Realybe virtęs kliedesys.

Reply

mane irgi neramina ext_235628 September 1 2010, 07:02:21 UTC
Mane irgi neramina tokios iniciatyvos, kurios leidžia institucijoms nepamatuotai kištis į šeimos gyvenimą, sakykime, kad dėl neišprusimo, bet visgi... Jau dabar, pvz., vaiko teisių apsaugos kontrolierė Lietuvoje gali nurodyti, kad vaikas maitinamas netinkamai, jei jo tėvai jį maitina vegetariškai, pagal savo įsitikinimus. Tai padaro remdamiesi Lietuvos mitybos specialistų išvadomis, nesvarbu, kad tai - retrogradų išvados, nes pvz., JAV ir JK dietologų asociacijos mano kitaip. Čia pavyzdys žinoma iš kiek kitos srities, bet bet susijęs.

Žinoma, recepto čia nelabai surasi. Aš ne už fizines bausmes. Bet iš tiesų esama ilgos vaikų auklėjimo tradicijos, taip pat ir religinėse bendruomenėse, kuriose sudėtinė dalis yra fizinės bausmės. Ir man nesitiki, kad toks įstatymas yra kelias į vaikų apsaugą nuo smurto.

Reply

nauticalis September 1 2010, 11:09:37 UTC
grippen September 1 2010, 16:23:50 UTC
Jau seniai įtariau kad nori išnaikinti lietuvių tautą.

Reply

nauticalis September 1 2010, 18:14:47 UTC
O nafig kam tokie durniai reikalingi? Aš esu už stiprią lietuvių naciją! :)

Reply

grippen September 1 2010, 16:22:41 UTC
Paklausęs Imbraso patarimo mažąjį nenaudėlį paskųstum 112 ir tada persekiotum automobiliu?
Negi manai, kad ideali santvarka būtų policinė-totalitarinė, kur piliečiai negalėtų savimi pasirūpinti be policajaus leidimo?

Reply

ifigenija September 7 2010, 12:18:53 UTC
pamirstama aiskinti siais laikais, kad vaikai turi ne tik teises bet ir pareigas. Rasiau truputi velesniame komentare - jei vaikas daro kazka, kas nepatinka suaugusiam, greiciausiai pats suauges del to ir kaltas. Va prasau - aiskinama vaikams kokie jie stebuklingi ir kaip jie turi teises ir visi turi daryti ko vaikas nori, nes kitaip apskus tevus kokiai nors tarnybai, o kad vaikai privalo tevu klausyti ir graziai elgtis - paaiskinti pamirstama. Todel nereikia kaltinti vaiku, kad jie elgiasi taip kaip jiems priaiskino patys suauge. Plius vaikai megsta bandyti galima/negalima ribas va ir gaunasi tokios nesamones, kad vaikus is tevu atima, nes vaikas gaves sprigta paskunde, kad tevai ji musa...

Reply


Leave a comment

Up