Metallica - Siemens arena, Vilnius, 2010 04 21

Apr 22, 2010 12:53



Buvo gerai. Į stovimus leido be kliūčių (vakar, girdėjau, kad ne), nes būčiau palubėje turėjęs kaboti. Kad jau žinojau, jog apšildymas bus ilgas ir nuobodus (o taip ir buvo - "Metallica" tuo ir skiriasi nuo bendros masės, kad jie geba kurti vos ne simfoninius sąskambius), tai neskubėjau. Ramiai dar kiek virpančiom kojomis nuo "noros"* nuvariau, ramiai pasižmonėjau (sutikau porą kursiokų, pažįstamų advokatų, praplaukė pro šalį jau kiek užpiltomis akimis studenčiokas), pasistebėjausi publika. Tokios įvairovės paieškoti reiktų: nuo logotipių iki gočių, nuo vos ne gariūnų ar "Dinamikos" iki užkietėjusių metalurgų, nuo 10 iki 50. Garsas buvo geras, su tada seniai (1999) Taline - net nelyginamas. Nors man norėjosi, kad solo gitara būtų labiau išvesta į priekį - bet ką, prasidėjus solo užsispaudi ausį. Atidirbimas - techniškas, profesionalus, gal ir dėl to, kad metė dėdės gerti, tik va Kirkas kažko vis soluodavo kažkur šone nuo manęs, užtat į Hetfieldą atsižiūrėjau iki soties. Žiauriai Ulrichas patiko su savo strykčiojimais nuo būgnų, grimasomis ir t.t., geras ir tas bosistas. Na, smagi kompanija, duok man tiek energijos ant 50ies, būsiu patenkintas :) Geras setlistas kliuvo... Patiko, tikrai patiko. Dėl to, kad - nenuoširdu, balionai, mediatioriai, surepetuotos frazės... Nesakyčiau, kad čia - nenuoširdumas, labiau gal - darbas. O dirbo jie nuoširdžiai, faktas. Panašiai kaip ir Stingas kažkada - matę jie tų žmonių, tų publikų ir viso kito, nereikia norėti kažkokių dieviškų artumo atsivėrimų.

Tai vat, gerai viskas buvo, bet pagalvojau, kad daugiau pas juos artimiausiu metu turbūt neisiu. Ta proga leidau sau nusipirkti maikę kur specialiai Lietuvai padarė :)

Labiausiai pakylėtini momentai - gal "Sad But True", "One" ir "Master of Puppets". Įstrigo iš naujų "The Day that Never Comes" ir "The Unforgiven III". O "Nothing Else Matters", jau ne kartą pastebiu, neskamba gyvai, tik tiek, kad Kirkas gražiai prasolavo pradžią. Ko pasigedau? "Call of Ctulhu", nes prasidėjo gi viskas nuo Morricone's "Ecstasy of Gold" :D

P.S. Pirmą kartą išbandžiau ausų kamštelius (Mototarkos patarimu). Geras daiktas, tik vieną iš jų pamečiau ant 3 dainos :)

P.P.S. O labiausiai tai nervino tie gerbėjai, kurie iš stovimo sektoriaus pastoviai varė į tualetus, mat alus spaudė pūsles. O aš kaip aukštaūgis, į priekį nesibroviau, tai vis kaip kelio stulpelis jausdavausi, atvairuoja koks drimba ar jo gražuolė, užkabina, atsitrenkia, nei kriukt, plaukia toliau.

* - toks virusas "Nora". Nelinkiu.

koncertai, mačiaugirdėjau, įspūdžiai, muzika

Previous post Next post
Up