Kaip gi elgtis su mūsų tautosaka?

Feb 09, 2010 16:13

Gerai, galime sakyti, kad visa tai - niekai. Ir pagaliukai, kuriais mušami žydukai, ir periami čigoniukai. Iš dainos žodžių neišmesi, folkloro nepataisyti, kaip ir to, kur "šokim mergos po devynias, trenkim papais per lentynas" (nepilnamečiai neskaito? Tikiu, neskaito, nėra čia ko skaityti :) Bet ar tikrai būtina jį populiarinti, o ne tyliai ( Read more... )

visuomenė, mačiau girdėjau

Leave a comment

Comments 74

nemunas February 9 2010, 14:24:02 UTC
Niekur gyvenime nereikia perlenkti lazdos. Tai yra ne problema. tai yra pučiamas burbulas. Visą vaikystę mane ir mano draugus lydėjo lietuvių tautosaka au mušamais žydais, užgavėnės su čigonais, pasakos su "lapė perpjovė vilkui pilvą, suėdė žarnas ir prišiko". Bet nei aš kokius žydus dėl to mušiau, nei požiūrį į čigonus tai keitė, nei žarnas kam paleidau. Apgailėtinas noras viską sureguliuoti man labiausiai primena diktatūrą.

Reply

maumaz February 9 2010, 14:40:51 UTC
Nesuprantu, kas čia ką reguliuoja?

Reply

nemunas February 9 2010, 14:42:51 UTC
Cituoju: Ką daryti su mūsų tautosaka?.

Man kyla klausimas - O ką su ja reikia daryti? Ir kas turi teisę ką nors daryti? Pradėję kišti rankeles prie dainų, mes galime nueiti tikrai toli.

Reply

maumaz February 9 2010, 14:44:48 UTC
Hmm, man dar kartą parašyti: mano manymu, dainų, kurios turi ne visai gerą turinį, sąmoningiems žmonėms platinti nereiktų.

Reply


(The comment has been removed)

maumaz February 9 2010, 14:41:30 UTC
Diktatūra, mano žiniomis ir supratimu, yra neonaciai. Tik tiek.

Reply

(The comment has been removed)

maumaz February 9 2010, 15:04:41 UTC
Manyje kampas. Tiesiog manyje. Nenoriu į tokį koncertą, net jeigu ten "Skylė".

Reply


ashtroka February 9 2010, 14:46:16 UTC
Manau, kad derėtų nepult į kraštutinumus.
Vaikai padainuos ir užmirš - nebūtų čia jokios problemos, jei ne suaugusių supratimas. Sako, maži vaikai mėgsta bučiuotis, glėbesčiuojasi, berniukas berniuką, mergaitės mergaitę, jiems tai nekalta, o dičkiams gali pasirodyti ir nesveika ar homo apraiškos. Taip kad.

Reply


opusas_oposumas February 9 2010, 14:54:31 UTC
Norėčiau, kad vieną kartą baigtųsi visokios ten "kopėčios ir pagaliukai", nes tai jokios išliekamosios vertės neturi. Be to, jos juk ne šiaip sau dainuojamos, jomis erzinamasi, konkretūs žmonės užgauliojami.
Užgavėnių persirengėliai visai kitas reikalas, niekam jie netrukdo, nebent labai aršiems PC veikėjams.

Reply

ashtroka February 9 2010, 14:59:37 UTC
Mes maži klykaudavom "Vyrai - mūrai, ąžuolai, mergos - terbos, bezdalai", žinoma, vartydami prasmes, kad mergos būtų geresnės :P ir nieko neatsitiko.
Pašaipos niekur nedings. Jei nesišaipys iš žydukų, čigoniukų, atsigriebs ant kitų - juodaodžių, storesnių, kūdesnių, strazdanotų...

Reply

maumaz February 9 2010, 15:03:32 UTC
Taip, pašaipos niekur nedings. Ir lygiai taip pat bus galima paaiškinti, kad nėra gražu šaipytis iš juodaodžių, storesnių, kūdesnių, strazdanotų.

Reply

klaustux February 9 2010, 15:16:20 UTC
prieš keletą metų teko pagyvent Jungtinėse Valstijose (tose, kur šiaurėj labiau). Vienas kolega - tikras WASPas - paklaustas, apie ką galima juokauti JAV, atsakė - 'You can only say 'what a funny shade of gray it is'. Gal baikim stenėt, jog negalima visiškai šaipytis? Nes įsižeis? Gal nustokim pasakot anekdotus, nes juose 90% parodoma, kad kažkas kvailesnis/lėtesnis/dar kažkuo blogesnis? Gal pratęskim tema ir uždrauskim ne tik sakyt 'negras', 'čigonas' arba 'žydas', o dar pridėkim prie to sąrašo po kokius 20 terminų kas mėnesį ir po poros metų gyvensim pilnavertėj Orwello ekranizacijoje?

Reply


maumaz February 9 2010, 15:38:00 UTC
Perskaičiau. Ir viskas labai gražiai sutampa :)

Reply

grumlinas1 February 9 2010, 16:05:57 UTC
Na man tai čia totaliai priešingi du poliai: viename pats, kuris pastoviai generuoji toleranciją, tačiau vis neužmiršti pabrėžti, kad niekas neturi teisės turėti kitokias pažiūras nei tolerancijos skleidėjai, kitame va ši vklasės frazė.
Gal mažiau reguliuokim kitų gyvenimą ir per prievartą bandykim diegti netgi regis geras idėjas. Nes tada labai lengvai įdiegiama alergija toms geroms idėjoms.
Hmmm... O dėl svastikos - įtariu, kad vien rašydamas, koks negeras ir baisus tas (lietuvių tautinis) simbolis, tik didini jos sklaidą. Just ignore ;)

Reply

maumaz February 9 2010, 16:09:54 UTC
"tačiau vis neužmiršti pabrėžti, kad niekas neturi teisės"
KUR?!

Dėl svastikos - parašiau, "bent viena jos apraiška" (skaitykit, po galais...). T.y. nacistinė svastika atitinkamame kontekste (pvz., ant žydų kapų, arba vėliava raudonu lauku su baltu skrituliu, kuriame įpaišyta juoda svastika). O Suomijos parlamento palangės man net labai patinka ;)
Na, ir svastika nėra lietuvių tautinis simbolis - tai yra gerokai senesnis už lietuvybę reikalas.

Reply


Leave a comment

Up