Bizantija

Feb 09, 2010 10:37

Turbūt girdėjote šitą istoriją - 9 Lietuvos žurnalistai nukeliavo į RIA Novosti konferenciją Maskvoje ir gavo dovanų po netbooką, kuriuos jiems pristatė kaip "darbines priemones", o paskui pasakė, kad gali vežtis ir namo. Estijoje ir Latvijoje kilo plačios diskusijos, Lietuvoje diskusijų pasigedo "rūpintojėlis" A. Račas. Tada jo tinklaraštyje prasidėjo virtualios aiškintynės tarp A. Račo ir M. Laurinavičiaus ("Lietuvos rytas"). Atsiliepė ir G. Sarafinas ("Veidas"). Kiek suprantu, priėmusių argumentai daugiau mažiau tokie: taip, paėmiau, neišmesime juk tarpduryje, bet gi matote, apie Rusiją gerai nerašiau (ir nerašysiu)!!!

Nors tokios dovanėlės (~1500Lt?) ir primena senelių pasakojimus iš Argentinos kaip SSRS ambasados rengdavo pyšnus priėmimus "proletarams - emigrantams", taip pat - tarpukario Lietuvoje SSRS ambasadoje rengtus "Tautų draugystės vakarus" visokiems "Trečiafrontininkams" ir kitokiems Paleckiams, man panašiau, kad rusai šįsyk tiesiog čia paprasčiausiai pasigyrė savo turtais. Netikiu, kad Lietuvoje taip blogai, kad jos žurnalistus galima būtų nupirkti už 1500 Lt, nebent jie patys to norėtų. Nors - smulkios dovanos gi sustiprina draugystę ;)

Aišku tik viena, stebėdami šitą šaršalą, net jeigu tos dovanos nebuvo specialiai orientuotos pribaltams sugluminti, RIA Novosti turėtų kvatotis visu balsu. Ir kvatotis gali tik dėl to, kad mūsų žurnalistai, pagal geriausias "valdžiažmogių" tradicijas, iš pradžių apie jas buvo užmiršę pasakyti viešai. Tad eilinį kartą juokiasi puodas, kad katilas juodas...

spauda, visuomenė

Previous post Next post
Up