Шкварка, Блогери і Неймовірна Ковбаса

Apr 13, 2017 16:55

Пост-враження Надії Кошель:



Не так давно мені пощастило потрапити на один цікавий і дещо нестандартний майстер-клас. Чим цікавий? А тим, що нас запросили до "Шкварки" - родинного проекту двох кумів які починали з в'ялених ковбас, а зараз скооперували навколо себе кілька мануфактур по виробництву лєгумін - як традиційних, так і не дуже, і тішать львів'ян та гостей міста смачними м'ясними виробами, паштетами, сосами, наливками та закрутками.

Звісно, що готувати класичну в'ялену ковбасу справа довга, тому куми розказали і показали що і як роблять, а саму ковбасу запекли ( про це - згодом).



Отож, одного дня вирішили хлопці відродити традицію поліських пальцьопханих ковбас і на заміну заморським хамонам і прошутто просувати в маси свій, український натурпродукт. На перший погляд здається: О, придумали бізнес, певне гроші гребуть і ковбасами торгують. Насправді все не так яскраво, бо 1.щоб продукт був якісним - має бути якісна сировина та дотримання рецептури, а то справа недешева, а 2.щоб був прибуток - має бути бути оборот, а він ще не настільки великий, щоб стати справжнім бізнесом.
Наразі в команді "Шкварки" куми, їх доружини, їх мами, друзі та однодумці. Продукцію можна придбати у Львові, а також замовити доставку. Що "Шкварка" каже про себе на сайті? Ось, тримайте: "
“Шкварка. Домашні лєґуміни” - проект, зачатий у любові і народжений з вірою. Сьогодні ми виховуємо “Шкварку”, як живу істоту, і знаємо, що вона ще наробить руху в гастрономічному середовищі України. Наш секрет простий - бути відвертими. Ми - реальні куми. Ми по-справжньому готуємо все в домашніх умовах. Любові і таємниць до наших страв додають наші найкращі у світі матусі.
Для нас важливо бути справжніми. У ковбасі може бути маленька дірочка, якась шкварочка має право бути підгорілою, а довгий шмат вудженого мнєска може знизу бути твердішим, а зверху - м’якшим. Адже вудимо ми його по-справжньому, не менше 10 годин, у домашній вуджарні, часто за далеко мінусової температури і нелюдського вітру. Ми маємо право на маленькі помилки, бо робимо все не у промислових масштабах.
Партії нашої продукції можуть відрізнятися одна від одної. Проте завжди безапеляційно важливими залишаються смак і якість. До слова, всі страви, представлені у “Шкварці”, залюбки споживають у наших сім’ях. Без остраху і навіть з гордістю, ми годуємо нашими смаколиками не лише дружин і тещ, а навіть зовсім маленьких діточок. Щиро запрошуємо відвідати наш світ. Світ “Шкварки”, світ домашніх лєґумін."
А тепер по суті. Ковбасу я робити вмію, бо щороку на Великдень та Різдво в мене вдома крутять кільця ковбаски, яка пахне на всю хату, тому про існування справжньої ковбаси я в курсі. Рецепт маминої ковбаски є тут.
Так от, ми думали що подивимось як роблять славнозвісну ковбасу, пофоткаємо і підемо, але "Нє тут то било" - що ж то за процес виробництва без дегустації? Тому відразу по приходу нас чекали нарізки найпопулярніших хітів від "Шкварки" - поліський мацик (щось на зразок хамону), пальцьопхана ковбаска з грибами, з різних видів мяса, канапки з в'яленим паштетом власного виробництва (навіть таке буває), різне в'ялене м'ясо (хлопці вирішили не чекати поки інвентар буде з'їдений, тож швиденько фотографують).

Продовження тут: http://kosholka.blogspot.com/2017/04/blog-post.html

лєґуміни, Львів, шкварка, пост-враження, майстер-клас

Previous post Next post
Up