книжка Жінки Центральної та Східної Європи у Другій світовій війні

Apr 20, 2015 12:02

Щойно вийшло друком унікальне для України видання - збірник наукових статей "Жінки Центральної та Східної Європи у Другій світовій війні : Гендерна специфіка досвіду в часи екстремального насильства" за наук. ред. Гелінади Грінченко, Катерини Кобченко та Оксани Кісь. (Київ: ТОВ "Арт-книга", 2015). Ознайомитися з анотацією, змістом книги та довідатися про редакторок, а також довідатися про час та місце першої офіційної презентації книги за участі редакторок і авторок/ів можна на сайті "Україна Модерна"

Видання здійснене у співпраці Інституту народознавства НАН України, Української асоціації дослідників жіночої історії, Української асоціації усної історії, за фінансової підтримки Фонду ім. Гайнріха Бьолля.

Щоб скласти уявлення про зміст збірника "Жінки Центральної та Східної Європи у Другій світовій війні: Гендерна специфіка досвіду в часи екстремального насильства" за наук. ред. Гелінади Грінченко, Катерини Кобченко та Оксани Кісь. (Київ: ТОВ "Арт-книга", 2015) - прочитайте підривну статтю Марти Гавришко​ про інтимне життя життя у середовищі підільників ОУН та УПА. Екслюзивна публікація скороченої версії - на сайті "Україна Модерна"
"Особисте життя і стосунки жінок-учасниць українського підпілля 1940-50-х рр. зазвичай залишаються поза увагою дослідників: практично не вивчені питання жіночої тілесності, репродуктивної поведінки, особистої гігієни, сексуальності і романтичних зв’язків. Ця стаття є першою в Україні спробою проаналізувати механізми регулювання і нормування сексуальної поведінки підпільників та підпільниць в ОУН та УПА 1940-50-х рр., розглянути особливості їхніх зв’язків (романтичних та інтимних), а також вплив цих стосунків на статус жінок у підпіллі."
Previous post Next post
Up