побутова гомофобія

Oct 20, 2009 18:10

прошу дуже: гомофобія по-українськи.
в Живому Журналі Українського Тижня певний Андрій Лаврик пише:
Щодня перетинаючи дороги, на яких панують автомобілісти, я звернув увагу: коли на нерегульованому переході тебе пропускає автівка, швидше за все, за її кермом жінка. Можна це пов’язати з тим, що слабкій статі більше притаманна обережність. Або не вистачає майстерності на повній швидкості хвацько об’їхати пішохода. Можливо також, що фемінізовані дівчата-автомобілістки так хизуються перед безрульними шовіністами. Але я бачу пояснення в сексопатологічній площині: за статистикою, серед жінок рідше зустрічаються представники сексуальних меншин, ніж серед чоловіків.

це настільки шедеврально, що я навіть не знаю, з якого боку підходити до коментування. мабуть, навіть і не буду.
найбільше, однак, непокоїть те, що це було (?) надруковано в пристойному українському журналі.
якщо якась лесбійська чи гейська організація позиватиметься проти них до суду, я приєднаюся.

наступним номером у нас гомофобія по-російськи:
Из правил конкурса фантастики "Грани Кристалла":

"Не рассматриваются произведения в жанрах: трэш, постмодернизм, поток сознания. Не рассматриваются произведения, содержащие описание гомосексуальных отношений в любых формах, если только эти отношения не являются небольшой и органичной частью произведения и вызывают немедленное осуждение - ГОМОФОБИЯ ОБЯЗАТЕЛЬНА! Не рассматриваются произведения, написанные с целью "постебаться", "приколоться", "эпатировать", циничные и издевательские. Не рассматриваются произведения, явно или скрыто (и снова решать будет жюри!) пропагандирующие:
1. русофобию;
2. пацифизм;
3. феминизм".
за наводкою caballo-marino

найпікантніше тут, власне, якраз те, що твори для конкурсу мають бути в руслі творчості Крапівіна. одного з доволі мізогінічних авторів, в якого кожний текст -- це цілковита гомосоціальність (це коли навколо тільки хлопці) і практично неприхована гомоеротика.

нагадаю, що це не перший такий чудовий конкурс. вже були прецеденти.

фемінізм, гендер, космозоо

Previous post Next post
Up