Знайшовши нещодавно в Львівські обласні газеті "Добрий господар"("Високий замок") фото з свого блогу, яке я розміщала на одному кулінарному сайті, я вирішила що це той самий знак щоб навернутись у свій бложик:). Тим більше з чудової нагоди - експерименту у вигляді лимонного пирога (ну якось не повертається мені язик називати їх "лимонними квадратиками", у нас цей десерт пішов як пиріг). Я дуже задоволена результатом, а ще більше процесом!:) Пиріг треба пекти 3чі, що дуже цікаво. На смак дуже ніжнний і в міру кислий. Дівчачий такий, весняний десерт, я б сказала.
LEMON BARS
Тісто:
168 г борошна
112 г цукру
1/2 ч. л. цедри лимона
1/2 ч. л. цедри апельсина
200 г холодного вершкового масла
Спершу змішати муку, цукор і цедру, додати масло і місити поки тісто не формуватиметься в кулю. Розкачати пласт, або просто рівномірно розприділити тісто в форму з змащеним папером. Випікати при 180 градусах, хв 15 поки краї не почнуть злегка румянитись. Я використовувала форму 15х25 см.
Помадка:
2 яйця
224 г цукру
сік 1 лимона
56 г борошна
1 ч. л. цедри лимона
1 ч. л. цедри апельсина
1/2 ч.л. розпушувача для тіста
Всі інгредієнти змішати і злегка збити. Вилити на гаряче тісто і знову випікати 16-17 хв, поки не почне румянитись.
Топінг:
224 г сметани
68 г цукру
1/2 пакетика ванільного цукру
Збити сметану з цукром і ваніллю. Розприділити по пирогу і випікати 7-9 хв. Охолодити на решітці, зберігати в холодильнику, подавати порізаним на квадратики.
Оригінал рецепту
тут. Не буду пояснювати логіку своїх перетворень з чашок у грами, вказую свої пропорції, які при цьому на половину менші з запропонованих на сайті.