Булка з картоплею

May 23, 2013 18:27




На мою думку, цій випічці більше підходить назва "Картопляний хліб". І не зважаючи на грізне слово "хліб", страва дуже проста в приготуванні, а головне має цікавий смак. Такий хлібець дуже добре  підходить як для бутербродів так і для самостійної закуски.

БУЛКА З КАРТОПЛЕЮ

- 500 г борошна
- 1 склянка молока
- 20 г свіжих дріжджів
- 50 г масла (можна замінити маргарином)
- 50 г цукру (рекомендую давати трішки менше, так як хлібець виходить солодкуватим)
- 2 відварені картоплини
- 0.5 ч. ложки солі
- мак
- 1 яйце
- олія для змащувавання

Дріджі розвести в теплому молоці (30-40 градусів) з 1 ст ложкою цукру. Коли почнуть бродити - влити в посуд з просіяним  борошном. Додати терту картоплю, цукор, сіль і замісити тісто. Під кінець  вимішування додати розтоплене масло і  добре вимісити. Тісто має бути гладким. Накрити тісто серветкою і поставити в тепле місце щоб підійшло (15-20 хв) .

Потім тісто знову вимісити і викласти на змащений олією лист. Я рекомендую використовувати прямокутну форму, тоді форма хліба краще тримається а сам хлібець буде вищим. Вибирайте таку форму щоб тість лежало у ній вільно, залижте приблизно 1 см простору від стінок, так як тісто підросте. Тісто ще раз накрити серветкою і залишити щоб підросло.

Духовку нагріти  до 210-220 градусів. Булку зматити збитим яйцем і присипати маком. Випікати 35-40 хв.

Хлібець має бути пухким, і ніжним. Випікається доволі швидко. Я на мене це чудове доповнення до будь-якого пікніка. Булка буде доволі великою і підійде для компанії з кількох осіб.


хліб, картопля, дріжджова випічка, Дарія Цвек, ідеї для пікніка

Previous post Next post
Up