Якийсь трохи бардак в мене зараз, що в житті, що в жж:) Казала що напишу рецепт торта який на Великдень робила, але так відтягнула, що загубила журнал з рецептом:(( І фото не забарала з дому. Так не робиться, я знаю, буду виправлятись...
А сьогодні я наткнулась на інформацію про те що перший львівський гастрономічний фестиваль "Львів на тарілці" вже цих вихідних! Так що плани на завтра вибудувались самі собою:) Єдине що мені ще бракує, поки що - хорошої компанії. Але це буде завтра... А сьогодні в якихось статтях про цей захід наткнулась на одне імя яке мене дуже зачепило - Ольга Франко.
Ось ця красуня - невістка Івана Франка, автор книжок про львівську кухню. Цілий ранок читаю різні статті про неї і її книжки, щоб не переписувати цікаві факти, можна отут почитати
http://www.lvivpost.net/content/view/5577/335/ цікаву статтю, а я вничку напишу (бо я на роботі:)) про враження...
Загалом мене уривки з її книжок замотивували на готування львівських страв на цих вихідних. В неї всі інгредієнти дуже прості, але рецепти цікаві і не звичні. Обовязково завтра робитиму борщ, закуску, якусь страву з картоплі і якщо знайду підходящий рецепт то ще й десерт. Хочеться спекти сирник, але зараз нема домашнього сиру, тому ще щось пошукаю.
Ще що мене вразило що в її рецептах зустрічаються брюсельська капуста, кольрабі і цикорій! Давно мені цікаво спробувати цю рослину, але якось ніде в прожажу не бачу її. А виявляється у Львові на початку ХХ століття то була звична річ.
Дуже я ексайтет з того всього:) Я вже перенеслась думками на 100 років назад, не знаю що буде зі мною завтра робитись:)
Всетаки
valyusправий - "Львів - місто радості"!! Головне про це не забувати в рутині бунів.