Ми вже посвятили паску і в мене вдома вже починають говорити "Христос воскрес!", хоча насправді він воскерсне знову завтра зранку:) Тому в мене вдома вже святковий насрій але вміст кошика ми їстимемо завтра.
А ще я сьогодні вперше приготувала домашній майонез!! Я така рада за себе і що це мені вдалося:) Рецепт і детальні поради я взялаhttp тут ://maria-cuisine.livejournal.com/92020.html у
maria_cuisine. Зараз попробую Вам своїми словами розказати про свій експіріенс. Мені здається до великодньогго сніданку це те що найбільше треба. І готувати не дуже складно
Майонез
на 1 жовток
1 чайна ложка гірчиці в вигляді соусу (можна менше, на таку кількість мені трохи засильний смак)
1 чайна ложка оцту (в мене домашній яблучний) або лимонного соку
190 - 200 мл олії соняшникової рафінованої
сіль
перець
Важливий момент: всі складники мають бути кімнатної температури
Отже, в посудину де будемо збивати, кладемо дрібку солі, перець і оцет. Розмішуємо щоб сіль розчинилась. додаємо жовток і гірчицю і знову розмішуємо.
Тепер починаємо збивати (я робила це міксером) і потрішки додавати олію. Не обовязково її лити тонким струменем, головне маленькими порціями. Трішечки вливаєм і розтираєм щоб в соусі не видно було "слідів" олії, потім знову трішечки додаєм, і так поки всю олію не використаємо. Мені пішло не це десь хвилин 15. Ось результат:
Він вийшов дуууже жовтим і з дуже сильним присмаком гірчиці. Батьки кажуть що на смак "такий як колись". Мене ж тішить що смак дуже насичений і що я сама його зробила.
Сподіваюсь комусь пригодиться цей рецепт, може ще встигнете сьогодні зробити:) А я завтра нафоткаю ще свій торт який застигає в холодильнику і викладу рецепт.
Смачної усім паски і ковбаски!!!