Про вчорашні обшук і допит

Jan 13, 2011 08:34

Originally posted by bilozerska at Про вчорашні обшук і допит
Друзі, я на волі. Зараз нарешті прочитаєте інформацію з перших рук.


Все по порядку.

О пів на дев"яту ранку до мене приїхала група з шістьох чоловік. Головним був слідчий Печерського РУГУ МВС майор Цуркан Дмитро. До групи входили двоє понятих - студенти юрфаку, які явно проходять практику у міліції, але казали, що о 8 ранку просто прогулювались повз мій будинок і були запрошені понятими.

Мені пред"явили ордер на обшук, підписаний суддею Печерського суду на прізвище Горкава. Там зазначалося, що йдеться про кримінальну справу, порушену за фактом спроби підпалу офісу Партії регіонів (якщо не помиляюся, Печерський узвіз, 19). Стаття, за якою порушено справу - 194 ч.1 - "Пошкодження майна шляхом підпалу" (пишу з пам"яті). В ордері було сказано, що у мене вдома можуть знаходитись носії інформації, що мають відношення до цієї кримінальної справи.

Як ви пам"ятаєте, я розміщувала на сайті ІА "Поряд з вами", а потім на блозі замітку про цей інцидент з лінком на відеоролик. Цей лінк нам надіслали на Е-мейл якісь невідомі.

Обшук тривав приблизно з 8:30 до 14:30. Перерили квартиру догори дном, конфіскували всю техніку, а саме - системний блок, нетбук, принтер, сканер, фотоапарат, відеокамеру, усі можливі флешки і всі жосткі і компакт-диски, навіть із фільмами, диктофон, і навіть стареньку "мильничку" батька. Тобто - повністю позбавили мене можливості працювати.

Для тих, хто ще не знає: це пряме порушення ст. 17 Закону України "Про державну підтримку ЗМІ і соціальний захист журналістів", де сказано: "Службова діяльність журналіста не може бути підставою для його арешту, затримання, а також вилучення зібраних, опрацьованих, підготовлених ним матеріалів та технічних засобів, якими він користується у своїй роботі".
Я їм, звісно, одразу ж пред"явила своє журналістське посвідчення, членський квиток КНМП і акредитацію до ВР і зацитувала цю статтю, і докладно написала потім про це у протоколі обшуку і протоколі допиту.

МЕНІ НЕ ДОЗВОЛЯЛИ ЗВ"ЯЗАТИСЯ З МОЇМ АДВОКАТОМ СИДОРОМ КІЗІНИМ! Я встигла лише набрати його номер, як у мене одразу ж відібрали всі телефони. Мамі подзвонили по роботі - і мобільник забрали у мами.

Коли Кізін передзвонив, слухавку узяв слідчий і не дозволив йому переговорити зі мною. Тоді Кізін просто приїхав і трохи побув зі мною, через що запізнився на судове засідання по "руйнаторах Леніна". Потім адвокат поїхав на суд, і обшук тривав без нього. Після суду Сидір Кізін повернувся з журналістами і громадськими активістами.

Read more... )

резонансные дела, livejournal

Previous post Next post
Up