«И пока Нонна ест» (с)

Nov 15, 2011 12:04

Себто, поки в мене вихідний від всякої науки, напишу вам пост про косметику )) Далі під катом суто дєвачкові речі, хлопцям нафік не здалось. Напевне ))


Після того як я з Божою поміччю закінчила грудне вигодовування я стикнулась з гранд.проблемами в плані зовнішності. Ні, серйозно, я не перебільшую. На фоні розбурханих гормонів, які не знали в яку сторону їм зашкалювати, мені абсолютно не сподобалось те, що я бачу у дзеркалі. Якісь прищі по всьому тілу, зморшки, живіт розтягнутий, шкіра суха як наждак, про ноги-руки я взагалі промовчу - там дійшло апщє до тріщин ((
Коротше кажучи, мрак.
Ну, і це на фоні основного заробітку у 130 грн. на місяць 8( Ні, я, звичайно, якось викручувалась - там курсову, тут книжку зроблю… Але то були разові акції, без постійного притоку доходів. А просити грошей у когось, навіть у власного чоловіка я так і не звикла дотепер. Шось там він мені підкидає «на шпильки», але на якісь хороші косметичні засоби, як ви розумієте, категорично не вистачає.
А робити щось треба.
Тому за цей час, методом емпіричного пізнання - власне, проб і помилок, народилось у мене декілька простих і недорогих рецептів догляду за собою )

1.

Першим номером у моєму власному рейтингу народної медицини займає кавовий скраб. Робиться він просто: протягом дня п’єте каву, чи ваші родичі п’ють каву, чи всі разом п’єте каву )) - головне гущу не викидати, а складати у спеціально навчену ємність (скляну баночку, наприклад), ввечері, перед походом у душ, додаєте у цю гущу ложечку оливкової олії (в принципі, олію можна брати будь-яку: виноградних або абрикосових кісточок, пшеничних зародків - ефект однаково буде кайфний) і декілька крапель масляного вітаміну Е. Можна присовокупити ще декілька крапель вітаміну А (ретинол А, продається в любій аптеці за копійки) і, припустимо, 3 - 5 крапель ефірної олії апельсину. На мокре тіло наносите скраб, масуєте у потрібних місцях, змиваєте, рушником не витираєтесь, а промакуєте. Ефект - вражає, чесно! На тіло можна наносити через день, на обличчя (тільки без апельсинової олії!) - раз на тиждень. Інших скрабів вам не буде потрібно ніколи.

2.

Друге місце рейтингу посідає саморобний крем. Ні, я ще не дійшла до кремоваріння, хоча й з задоволенням зробила б таке, боязно самій ) Крем я роблю наступним чином: беру звичайний дитячий крем (тут як раз діє формула якнайдешевше=якнайкраще, бо у дешевому кремі менше усіляких добавок), видавлюю його до окремої баночки (можна взяти стару з під якогось крему, можна звичайну скляну - аби горло було широке, для зручності користування). Потім, припустимо, на 4 ст.ложки крему додаю: 5 крапель вітаміну Е, стільки ж вітаміну А, столову ложку будь-якого масла (оливкового, пшеничних зародків тощо) і ефірні олії. Останні - дивлячись від того, для чого я цей крем готую. http://milomarket.com/maslo/21-maslo-i-aktivy-dlya-krema.html - тут деякі властивості ефірних масел, можна скласти рецепт і для тіла, і для повік, і проти вугрів (з приводу останнього - олія чайного дерева це вєщщщь! Тільки в ніс його не крапайте ;). Півроку вже магазинних кремів не купляю, мама весь час стріляє - каже, зволожують дійсно гарно. А я шо? Я нічо, задоволена )))

3.

Третє почесне місце - за такою от штучкою. Називається «Моментальний педикюр і біоманікюр». Суть у чому: наносиш пензликом на проблемні зони (кутикули, п’ятки, будь вони неладні), чекаєш деякий час (у інструкції написано не більше 1 хв., але я на ноги і по 10 хв. тримала - нічо. А от на руках, спалила пару раз шкіру, треба обережніше), потім опускаєш руки чи ноги в воду - не тримайте, одразу виймаєте! - і видаляєте загрубілу шкіру підручними засобами. Ну, там, пемзою, чи дерев’яною лопаточкою - кому шо. Після процедури бажано змастити шкіру жирним кремом. А для окремих запущених випадків (так, то я про себе ))) на ніч влаштувати «кремову баню»: це коли ноги щедро змащуються кремом, зверху одягається целофановий пакет, на нього бавовняна шкарпетка. Все, можна спати, на ранок свої ніжки не пізнаєте ))

4.

Крем для ніг. Шукала свій ідеальний довго-довго, не знайшла. Довелося зробити самій. Він теж мене не зовсім влаштовує, але не гірше магазинного, це факт. Берете будь-який крем для ніг (тут, певно, краще не сильно скупитись - я минулого разу взяла дешевий і шось воно не ля-ля), в нього вичавлюєте тюбик мазі календули, виливаєте пляшечку вітаміну А (можна і вітамін Е додати, але і А цілком достатньо). Можна додати трошки ефірних олій для пом’якшення і запаху - я не додавала, і так непогано. Все, можна користуватись ))

5.

Шампунь. Тут не порадую креативом, купляла у LUSH твердий шампунь для жирного волосся. Не краще і не гірше за інші, зате, типу, натуральний. І раз на тиждень наношу суху гірчицю (ст.. ложку розвести водою до стану сметани). Нічого особливого, мабуть, мити голову через день - то така моя жіноча доля ))

6.

Сурьма. Замість всяких підводок, можна навіть не фарбуватись тушшю - все одно виглядає непогано. Тільки, якщо захочете спробувати, я вас благаю, не беріть каджал, купляйте у порошку! Воно тільки здається, що наносити важче, це не так. Зате набагато стійкіше, не розмазується і якщо там десь очки почервоніли - знімає запалення. Я брала таку як на картинці - дешевеньку, на пробу. Наступного разу візьму іншу, подорожче, все одно ось такої маленької баночки вистачає десь на рік.

Так, щось я вже вичерпалась. Ну, на сьогодні, мабуть, все, може пізніше ще чось згадаю, допишу )

UPD. Ще згадала, що хотіла дописати. Зволожувач повітря - це абсолютний мастхев у період включення батарей! Ваша шкіра скаже вам дякую ) Ми його завели із-за дитини, але я від нього тащуся не менше, а то й більше неї. Ну і хворіє малеча менше - факт.
І ще одна хитирість, до якої я сама чось не додумалась, десь в і-неті підглянула: якщо ви намазюкали на руки жирний крем, можна не чекати поки він сам вбереться, просто одягаєте рукавички, які додаються до кожної фарби для волосся - вуаля! - можна строчити довгі пости в жж ))

краса, дєвачкове, корисне, теревені

Previous post Next post
Up