таблица конвертации весов и температуры

Oct 02, 2013 00:33

Я очень часто пользуюсь англоязычными книгами или рецептами из сети и у меня всегда вызывает сложности конвертация. Не во всех книгах приведены данные в Цельсиях, граммах, и т.д) Решила повесить такую таблицу, надеюсь пригодится не только мне))


conversion tables
• • •
approximate equivalents

1 STICK BUTTER = 8 tbs = 4 oz = ½ cup

1 CUP ALL-PURPOSE PRESIFTED FLOUR OR DRIED BREAD CRUMBS = 5 oz

1 CUP GRANULATED SUGAR = 8 oz

1 CUP (PACKED) BROWN SUGAR = 6 oz

1 CUP CONFECTIONERS’ SUGAR = 4½ oz

1 CUP HONEY OR SYRUP = 12 oz

1 CUP GRATED CHEESE = 4 oz

1 CUP DRIED BEANS = 6 oz

1 LARGE EGG = about 2 oz or about 3 tbs

1 EGG YOLK = about 1 tbs

1 EGG WHITE = about 2 tbs

Please note that all conversions are approximate but close enough to be useful when converting from one system to another.
weight conversions
Пожалуйста, обратите внимание, что все преобразования приблизительны

US/UK

METRIC

US/UK

METRIC

½ oz

15 g

7 oz

200 g

1 oz

30 g

8 oz

250 g

1½ oz

45 g

9 oz

275 g

2 oz

60 g

10 oz

300 g

2½ oz

75 g

11 oz

325 g

3 oz

90 g

12 oz

350 g

3½ oz

100 g

13 oz

375 g

4 oz

125 g

14 oz

400 g

5 oz

150 g

15 oz

450 g

6 oz

175 g

1 lb

500 g

liquid conversions

U. S.

IMPERIAL

METRIC

2 tbs

1 fl oz

30 ml

3 tbs

1½ fl oz

45 ml

¼ cup

2 fl oz

60 ml

⅓ cup

2½ fl oz

75 ml

⅓ cup + 1 tbs

3 fl oz

90 ml

⅓ cup + 2 tbs

3½ fl oz

100 ml

½ cup

4 fl oz

125 ml

⅔ cup

5 fl oz

150 ml

¾ cup

6 fl oz

175 ml

¾ cup + 2 tbs

7 fl oz

200 ml

1 cup

8 fl oz

250 ml

1 cup + 2 tbs

9 fl oz

275 ml

1¼ cups

10 fl oz

300 ml

1⅓ cups

11 fl oz

325 ml

1½ cups

12 fl oz

350 ml

1⅔ cups

13 fl oz

375 ml

1¾ cups

14 fl oz

400 ml

1¾ cups + 2 tbs

15 fl oz

450 ml

2 cups (1 pint)

16 fl oz

500 ml

2½ cups

20 fl oz (1 pint)

600 ml

3¾ cups

1½ pints

900 ml

4 cups

1¾ pints

1 liter

oven temperatures

F

GAS MARK

C

250

½

120

275

1

140

300

2

150

325

3

160

350

4

180

375

5

190

400

6

200

425

7

220

450

8

220

475

9

240

500

10

260

Note: Reduce the temperature by 20°C (68°F) for fan-assisted ovens
для духовки с конвекцией температуру уменьшайте на 20 С

источник

ПАМЯТКА

Previous post Next post
Up