гуглю про мед

Jun 04, 2014 00:26

Укр і рос ресурси в більшості своїй кричать, що гріти мед неможна. У фр нетресурсах такого не знаходжу. Можливо, погано шукаю?

Між іншим, пишуть, що якщо одночасно споживати мед і алкоголь, то останній швидше вивітриться з організму. В 2005 році провели експеримент, в ході якого виявилося, що одночасно бухати і заідати медом пришвидшує на 30% ( Read more... )

огляд фрпреси, ням-ням

Leave a comment

hairy_k100d June 4 2014, 09:09:26 UTC
Господа Тосси и комманда проводили интересующее тебя исследование. Вкратце: промышленно добытый мед проходит термообработку из соображений обеззараживания. Вредные бактерии в т.ч. знаменитый возбудитель ботулизма, попадают в мед в процессе выкачивания из сот и разлива в тару. При этом, как правило мед не содерит достаточно воды, чтобы бактерии смогли там размножаться (именно поэтому сухой сахар в пакетике не портитя, хотя является просто любимым лакомством кучи микроорганизмов). Авторы считают, что таким образом не имеет смысла излишняя термообработка меда. Более того, она понижает содержание витаминов и сильно повышает содержание того самого ГМФ. 100 градусов на 60 секунд повышают содердание ГМФ в 2 раза. 160 градусов на 60 секунд - в 15 раз. Сожержание ГМФ в меде регулируетя не только из-за его токсичности, но и потому что это удобный маркер того, что мед прошел избыточную термообработку.

Из интересного. Господа Муркович и Пихлер исследовали содержание ГМФ в другой еде. Кофе (жаренные бобы, не напиток) - 300-1900 мг/кг, сливы (сушенные, что-ли, так и не понял) - до 2200, булочка с сухофруктами - 450, персик - 40 и т.д.

Ну и наконец госпожа Розателла и компания написали широкий обзор о ГМФ вообще. Соединение и то, во что оно превражается в орагнизме являются возможными канцерогенами, кроме того просто напросто токсичны и содержатся в любой пище, прошедшей термообработку. Тосты вот сильно жарить не стоит, да.

Рогаликов с медом? :D

Reply

madame_dubois June 4 2014, 13:48:34 UTC
>>Рогаликов с медом? :D
Давай :) скільки того життя :)
Взагалі як курілкє мені взагалі смішно цікавитися подібними речами, якби не стосувалося мене особисто.
Чому в школі/універі про це не говорять (маю на увазі для нефахівців)?? Прикладне і необхідне у житті знання.
Сироїдом ставати я неготова.
Почали дивувати китайці. В іхній кухні мед часто використовують же. Лакована качка, свинина (в духовці).
Інше питання, щодо одного з найдавніших алкогольних напоїв, питного меду (на місцевому нарєчіі гідромель, на українському відоме з "і я там був, мед-пиво пив"). З того, що я прочитала, є два типи приготування: холодне і гаряче. При гарячому мед кип'ятять.
На фр сайті веганів взагалі агітують не істи мед, і наводять 3 причини (одна з яких імхо слушна, і про це я не знала. Виявляється, пасічники, забравши мед, на його місце підкидають бджолам сироп глюкози, без вітамінів та ензимів.) на тому ж сайті пропонують як альтернативу медові кленовий, маніоковий та агавовий сиропи. Що ж, доведеться тепер шукати, чи не виділяють і вони чогось при термічній обробці..

Reply

hairy_k100d June 4 2014, 15:28:20 UTC
Вот конкретно с точки зрения про ГМФ вообще пофиг, мед, кленовый сироп и т.д. В ГМФ преврещаются сахара. Моносахариды проще, дисахариды сложнее.

Че не преподают, преподают типа, БЖД называется. Просто преподаватели туда идут по остаточному принципу, потому всё медленно и дальше не суйте пальцы в розетку не доходит.

Reply

madame_dubois June 4 2014, 22:11:23 UTC
>>В ГМФ преврещаются сахара
Тобто я роблю висновок, що і звичайний цукор в духовці на 180*, наприклад, теж у ГМФ перетворюється?

На бжд я не ходила, там розповідали, як не залетіти від інопланетянина.

Reply

hairy_k100d June 5 2014, 09:28:52 UTC
Да, обычный сахар, лактоза в молоке, даже полисахариды в несладкой выпечке. С разной скоростью, естественно.

Reply


Leave a comment

Up