Укр і рос ресурси в більшості своїй кричать, що гріти мед неможна. У фр нетресурсах такого не знаходжу. Можливо, погано шукаю?
Між іншим, пишуть, що якщо одночасно споживати мед і алкоголь, то останній швидше вивітриться з організму. В 2005 році провели
експеримент, в ході якого виявилося, що одночасно бухати і заідати медом пришвидшує на 30%
(
Read more... )
Из интересного. Господа Муркович и Пихлер исследовали содержание ГМФ в другой еде. Кофе (жаренные бобы, не напиток) - 300-1900 мг/кг, сливы (сушенные, что-ли, так и не понял) - до 2200, булочка с сухофруктами - 450, персик - 40 и т.д.
Ну и наконец госпожа Розателла и компания написали широкий обзор о ГМФ вообще. Соединение и то, во что оно превражается в орагнизме являются возможными канцерогенами, кроме того просто напросто токсичны и содержатся в любой пище, прошедшей термообработку. Тосты вот сильно жарить не стоит, да.
Рогаликов с медом? :D
Reply
Давай :) скільки того життя :)
Взагалі як курілкє мені взагалі смішно цікавитися подібними речами, якби не стосувалося мене особисто.
Чому в школі/універі про це не говорять (маю на увазі для нефахівців)?? Прикладне і необхідне у житті знання.
Сироїдом ставати я неготова.
Почали дивувати китайці. В іхній кухні мед часто використовують же. Лакована качка, свинина (в духовці).
Інше питання, щодо одного з найдавніших алкогольних напоїв, питного меду (на місцевому нарєчіі гідромель, на українському відоме з "і я там був, мед-пиво пив"). З того, що я прочитала, є два типи приготування: холодне і гаряче. При гарячому мед кип'ятять.
На фр сайті веганів взагалі агітують не істи мед, і наводять 3 причини (одна з яких імхо слушна, і про це я не знала. Виявляється, пасічники, забравши мед, на його місце підкидають бджолам сироп глюкози, без вітамінів та ензимів.) на тому ж сайті пропонують як альтернативу медові кленовий, маніоковий та агавовий сиропи. Що ж, доведеться тепер шукати, чи не виділяють і вони чогось при термічній обробці..
Reply
Че не преподают, преподают типа, БЖД называется. Просто преподаватели туда идут по остаточному принципу, потому всё медленно и дальше не суйте пальцы в розетку не доходит.
Reply
Тобто я роблю висновок, що і звичайний цукор в духовці на 180*, наприклад, теж у ГМФ перетворюється?
На бжд я не ходила, там розповідали, як не залетіти від інопланетянина.
Reply
Reply
Leave a comment