Укр і рос ресурси в більшості своїй кричать, що гріти мед неможна. У фр нетресурсах такого не знаходжу. Можливо, погано шукаю?
Між іншим, пишуть, що якщо одночасно споживати мед і алкоголь, то останній швидше вивітриться з організму. В 2005 році провели
експеримент, в ході якого виявилося, що одночасно бухати і заідати медом пришвидшує на 30% вивітрення етанолу з крові.
Там же пишуть, що медом можна замінити цукор в усіх кулінарних рецептах, у тому числі й у випічці (що мені й треба).
В усіх інших джерелах повторюється лише "знайте, що в меді, нагрітому до +40* і більше, залишається лише цукор", нічого про канцеригенність. А, ще: "небезпечним є мед, зроблений з токсичного нектару".
Лише один
фабрикант пише: наші меди зберігаються в прохолоді і ніколи не нагрівалися. Потрібно знати, що як і будь-який цукровий продукт, мед містить HMF (Hydroxyméthylfurfural), продукт дегідратаціі глюцидів, що може змінити його смак і навіть бути небезпечним для людини (легальний ліміт складає 40мг/кг). Отже, мед, який нагрівали, виділяє більше HMF, швидше псується (від кількох днів до кількох місяців).
Отже, йдеться про приготування меду