Красим яйца

Apr 01, 2014 12:13

Оце цікаво :)
Postée à l'origine par tatiana_ch sur Красим яйца
Оригинал здесь -  http://chefdaw.livejournal.com/56295.html


Read more... )

позичене, ням-ням

Leave a comment

Comments 13

xpywuk April 1 2014, 10:16:24 UTC
Я спробувала в капусті фарбувати - капустяний відвар начисто роз'їв яєшну шкаралупу за 15 хв.
Фарбувала в кропиві. У молодому листі дерев. Шкода, що приберегти чорниці не додумалася.

Reply

madame_dubois April 1 2014, 10:29:03 UTC
Ооо дякую! Я дивилася на буряк та шпинат.
А молоде листя дерев, то з будь-якого дерева? Приблизно по кількостях не зорієнтуєш? Кропиву теж бачила неподалік від нас, спробую! Краще свіжу нарвати чи можна заздалегідь, і трохи підсушити?

Reply

xpywuk April 1 2014, 10:45:30 UTC
Свіжа і сушена дають різні відтінки. Краще свіжа - якщо що, то нарвати і покласти в холодильник.

Листя - я брала березу, клен... що вже було:) Немає значення - головне, щоб молоде листя. Ми ще й обв'язували цим листям, щоби був візерунок.

Гіацинти-проліски мені шкода на барвник витрачати.

Дуже жалкую, що нема морожених ягід:( В мене більше сухі йдуть - на узвар.

Reply

madame_dubois April 1 2014, 12:07:13 UTC
Дуже дякую! Спробую Почаклувати :)
Пс ти оцет додаєш? Якщо так, то в яких пропорціях?

Reply


innaell April 1 2014, 12:55:27 UTC
А мы ещё тополиными серёжками красили.
Вот такими вот - http://img-fotki.yandex.ru/get/4207/li-pet.37/0_3b4c9_9450de59_L.jpg
Они как раз обычно в это время осыпаются и повсюду валяются под ногами.
Помню, мы с братом собирали, тащили домой, а бабушка потом в них яйца варила на пасху.
От них цвет такой интересный получается - тёмно-розовый.

А сейчас мы с детворой обычно просто луком красим, а затем по покрашенному яйцу иголочкой рисунок выцарапываем. На Украине такие яички "дряпанками" назывались :)

Reply

madame_dubois April 1 2014, 12:58:59 UTC
Оооо щодо сережок, цікаво!! Правда, рожевих тут не бачила, лише зеленувато-жовті.
А як саме ними фарбувати? Треба заздалегідь замочити? Оцет додавати?
Я завжди тільки цибулинням фарбувала :) мабуть спробую таки цього року щось новеньке :)

Reply

innaell April 1 2014, 13:31:46 UTC
Залить серёжки водой, положить яйца, сварить и дать постоять прямо в этом отваре.
Уксус мы никогда не клали, честно говоря. И так всё цеплялось :)
Зелёные это от другого сорта тополя. Интересно, может ими можно в зелёный покрасить или в салатовый? :)))

Reply

madame_dubois April 1 2014, 23:25:32 UTC
Дякую тобі за поради! Буду експериментувати!

Reply


xpywuk April 1 2014, 13:58:49 UTC
це схоже на вільхові сережки. треба буде спробувати.

Reply

madame_dubois April 1 2014, 23:24:42 UTC
Я так розумію, що майже будь-яка зелень підійде :) от сережки хочеться спробувати :)

Reply

xpywuk April 1 2014, 23:28:29 UTC
в тому й фішка, що не всяка.

Reply


Leave a comment

Up