GRPSJKNDSFRZL!

Feb 09, 2008 12:59


O_0

...volgens mij heb ik een onderwerp bedacht voor mijn bachelorscriptie.
Het was een EUREKA!-moment. Ik ben een essay-plan aan het knutselen over een onderwerp wat ik ernstig gaaf vind (vergelijk een legende en een van de navertellingen van die legende) en ineens HAD IK HET.

Nou ja, ik moet het natuurlijk nog goed uitdenken. En misschien is het een kutplan in een snoeppapiertje. Sowieso moet ik nu nog helemaal niet aan een bachelorscriptie dénken. Maar toch!

Ik heb een idee over waarom mensen verhalen vertellen en waarom die verhalen altijd (of bijna altijd) op elkaar zijn terug te voeren. Dat idee wil ik uitwerken. Vanuit het oogpunt van zowel de esthetica als de letterkunde. Ik geloof dat dat precies kan.

Jeetje.

Ik kan gewoon niet geloven dat het me al die jaren heeft gekost om te beseffen dat ik zo veel meer kan doen met mijn studie dan alleen maar een beetje vakken lopen te halen (of, in de meeste gevallen, niet). En ik geloof het nu eigenlijk ook nog steeds niet. Ik heb al zoveel van die heldere momenten gehad en het stortte altijd weer in.

Dus ik zeg er verder niets over. Maar de Psychomangel Sessies gaan door. Over negen dagen moet ik weer en dan moet ik aan mevrouw A kunnen vertellen dat ik twee weken lang al mijn werk heb gedaan, alles wat ik moest doen.

Volgens mij heb ik mijn kop uit het zand gekregen. Maar aangezien mijn kop zo lang en zo diep in het zand heeft gezeten dat ik niet alleen bij de Tegenvoeters was uitgekomen, maar daar ook nog helemaal thuis was en geïntegreerd en alles, weet ik het nog niet helemaal zeker.

Wat ik wel weet is dat ik een score van 100% had voor een van de opdrachtjes die we al hebben moeten doen.

Zo en nu weer terug naar de legende van de doornvogels en alle verhalen en het hoe en waarom. O grote genadige goedheid! 

studie, condition lyrique

Previous post Next post
Up