... про світову вісь Берлін - Рим -Токіо... + Москва... рік 1940 ...

Jun 27, 2013 12:58





отож, про світову вісь  Берлін - Рим - Токіо + Москва... рік 1940 ...

цитата зі  статті:

"...

Ви згадали про інтриги на Балканах. Що сьогодні відомо про бажання Сталіна захопити Стамбул-Константинополь (давнішню мрію Російської імперії) і протоки, чому цього не сталося? Добре чи погано з історичної точки зору те, що Константинополь не став радянським?

- У рамках «історичної точки зору» - як я розумію цей термін - немає ніякого «добре» чи «погано».
Буває «достовірно», «сумнівно», «хибно» ...

Є цілком достовірний, підтверджений оригінальними документами факт: 25 листопада 1940 Молотов через посла Німеччини в Москві графа Шуленбурга передав Гітлеру умови, на яких СРСР готовий був приєднатися до «осі» Берлін- Рим-Токіо.

Цю милу компанію фашистських розбійників Сталін готовий був прикрасити своєю присутністю (цитую):

«якщо в найближчі місяці буде забезпечено безпеку СРСР у Протоках шляхом укладення пакту взаємодопомоги між СРСР і Болгарією та організації військової та військово-морської бази СРСР у районі Босфору і Дарданелл на засадах довгострокової оренди ... У разі відмови Туреччини приєднатися до чотирьох державам Німеччина, Італія та СРСР домовляються виробити і провести в життя необхідні військові та дипломатичні заходи ... ».

По-моєму, наміри Сталіна виражені недвозначно.

Іншим фактом є розгортання в Закавказзі навесні 1941-го потужної угруповання наземних військ і ВПС. Зрозуміло, після того, що почалася 22 червня 1941 року, ворожі дії проти Туреччини, яка перебувала у відносинах дружнього нейтралітету з Великобританією, стали неможливі, а закавказька угруповання була використана для спільної з британцями окупації Ірану..."

вся стаття: (укр.), (рос.) <<<===

тему запозичено у мшф ruda_pani Неизвестная война Марка Солонина

історичне, Росія, ілюзії, політичне, повчальне, Україна, світоглядне, правда, трагічне

Previous post Next post
Up