Таємниця походження Місяця....

Nov 04, 2012 12:10



Гарна науково-популярна стаття "Нова концепція Місяця" <<<===
(попередній допис на тему "Загадки Місяця і його появи" <<<===  )

В пропонованій н.-п. статті розповідається про історію новітніх досліджень Місяця. Для читачів, професійна діяльність яких лежить поза межами науки чи навіть тільки астрофізики, цікаво буде побачити, яким чином в науці (чи зокрема астрофізиці) відбувається устійнення поглядів на проблему, як виглядає конкуренція між альтернативними гіпотезами, як відбувається зміна поглядів у зв'язку з появою нової інформації. І загалом та стаття ілюструє як те, що, з одної сторони, наука не має відповідей на всі питання, так і те, що, з іншої сторони, відбувається постійне вдосконалення, поглиблення змісту наукових гіпотез. Історія цього прогресу - зокрема на прикладі розвитку уявлень про будову і походження Місяця - сама по собі є красивою, захопливою, в чомусь драматичною.

Ілюстративний фільм. Власне, для тих, хто прочитав пропоновану на початку статтю, буде особливо очевидним, що той фільм - всього лиш красива, можливо, цілком казкова  ілюстрація однієї з можливих гіпотез... чи ж було все так насправді - нині це точно ніким ще не встановлено.

image Click to view


...

таємниче, філософське, незвичайне, катастрофа, науково-популярне, космічне, астрономічне, фізичне, захопливе, світоглядне, вражаюче

Previous post Next post
Up