соціальні шахраї у Львові

Jul 26, 2013 09:41

Originally posted by ollko at соціальні шахраї
якось на лівобережці дуже вже маячили з прозорими скриньками та у накидках з написом "ти снова прошол міма?". збирали гроші на лікування дітей.
я пройшов далі.
мене напрягло оте "ти снова падонак". я чомусь вважав, що людина має давати пожертву тільки з внутрішньої мотивації. а коли тиснуть на якісь почуття - це швидше технології, ніж спроба достукатися до людини.

і от нині дивлюся сюжет на зік. видно в проект вклали достатньо грошей - спрут кидає щупальця по всій україні. документів немає, звітності також, в правдивих благодійних організацій купа претензій. не треба бути психологом, щоб зрозуміти по писку координатора у львові - бреше, ой бреше собака. і, справді, вже в телефонній розмові (спілкуючись наче з потенційним волонтером) не заперечує можливість підзаробити бабла. та й дівчата, які впевнені у своїй моральній правоті - не втікали б до кафе, через чорний хід побачивши камеру, а навпаки - не втратили б нагоди прорекламувати акцію.
от, тому даю пожертву тільки в скриньку карітас в католицьких храмах. якось довіри більше.
а такі мудаки на вулицях роблять фігову справу. і діло не у грошах, які люди віддали - бог з ними. найгріше убита мотивація зробити це наступного разу. і ті діти, яким дійсно потрібні гроші - не отримають допомоги.
сподіваюся, закон рівноваги добра та зла спрацює, і організатори цієї афери відригають. чи вони, чи їх діти, чи в сьомому коліні.

шахрайство, львів

Previous post Next post
Up