Мої улюблені булки-сіннабони. Повітряна структура тіста, кориця і сирна глазур, то є чудово! Булки-тістечка.
Цього разу готувала по рецепту Юлії
birosss. Дуже вдалий рецепт.
Булки сіннабони
Тісто:
Борошно 510 г
Молоко 230 г
Яйця 2 шт.
Цукор 60 г
Сіль 5 г
Дріжджі свіжі і 21 г
Вершкове масло 60 г (кімнатної температури)
начинка:
Кориця 15 г
цукор 150 г
Вершкове масло розм'якшене 100 г
Всі інгредієнти змішати в м'яку, пластичну масу
Дріжджі, цукор, тепле молоко і 110 г борошна перемішати (борошно може залишитися грудочками, то не страшно), накрити і залишити активізуватися в теплому місці (15-20 хвилин, має сильно спінитися).
В опару додати решта борошна (400 г), яйця, сіль - місити до однорідного тіста. В кінці ввести порціями розм"ягчене масло. Продовжити заміс до еластичного однорідного тіста (це хвилин 10 ще, у випадку комбайна).
Накрити, дати підійти в теплі (1-1.5 години).
Після підходу легко обімнути і залишити відпочити (накрити плівкою) на 10-15 хвилин.
Розкатати в прямокутник товщиною в 0.5 см. Покрити зверху начинкою з кориці. Скрутити рулетом. Защіпнути край. Порізати порційними кусками (в мене вийшло 12 булок). Поставити в форму (дно легко промастила олією) зрізом вверх. В мене з даної порції вийшли дві форми з булками (велика й мала).
Форми накрити плівкою і залишити підходити до години.
Пекти при 180 град. на одному рівні без конвекції. Десь 30-40 хвилин. Витягти з духовки і зразу (гарячими) покрити глазур"ю.
Для глазурі збити в блендері сир (75 г), жирні вершки, 30% і вище (75 г) і цукрову пудру (150г). Згідно класики має бути вершковий сир, я взяла звичайний кисломолочний і перетерла через сито. Вершки можна замінити сеператорною сметаною.