Німецькі булки

Dec 03, 2020 07:00

Перевела з німецької Джулія Брунер, за що їй велика дяка!




Німецькі булки
Тісто
борошно пшеничне 200 г
борошно житнє 100 г
манна крупа 100 г
вода 150 г
молоко 150 г
дріжджі пресовані 4 г
сіль 8 г
олія 10 г
Дріжджі розчинити у воді, додати решта складників, замісити тісто. Ємкість змастити тонким шаром олії, помістити тісто, накрити. Залишити на пів години в кімнаті, потім помістити в холодильник на 10-12 годин.
Булки формуємо зразу після холодильника, поки холодне. Я поділила на 4 частини. Кожну підкатала в кульку. Накрила, залишила хвилин на 15. Кожну кульку розтягла в овал, скрутила рулетом, шов не треба защіпати.
Для підходу розстелила пергамент, трохи змастила олією, помістила на нього заготовки, незащіпнутим швом до низу. Накрила плівкою, залишила для підходу на 1 годину.
Попередньо розігріла духовку на 240 град. з парою разом з листом, де будуть пектися булки.
На розігрітий лист поміщаю заготовки швом догори.
Пекла 10 хвилин з парою при 240 грд. і 15 хвилин без пари при 200 град.
Охолоджувала на решітці.

Хлеб

Previous post Next post
Up