Медовик і трубочки

Nov 20, 2019 06:25

Чудовий рецепт медовика.
Маленькі трубочки з кремом, величиною з мізинець. Тісто від Лени leostrog, дуже вдале! Дякую!!!






Медовик

Помістити в каструльку:
- масло вершкове 180 г
- яйця 3 шт.
- цукор 250 г
- сода 12 г
- мед натур. 100 г
Заварювати на невеликому вогні постійно мішаючи до однорідної маси (довести до кипіння і ще десь хвилину помішати).
Охолодити.
В теплу масу добавити борошно 600 г. Замісити тісто.Поставити на пів години в холодильник
Відщіпувати кусок вагою 100 г.
Розтачати тоненько умовним прямокутником (на силіконовому килимку дуже зручно). Зверху поставити стандартний листок А4, збоків обрізати лишнє. Корж акуратно перенести на лист для випікання (простелити підпергаментом). До обрізків додати тісто що б вийшло 100 г, і знову сформувати корж. У мене вийшло таких 13 коржів і трохи залишилося обрізків.
Пекла при 180 град. зразу на 3 рівнях, тобто за один раз зразу 3 коржі. З конвекцією.

Холодні коржі перемастити кремом. Ножем-пилкою порівняти краї. Обрізки перетерти в крихту (плюс обрізки, що залишилися після випічки). Обсипати крихтою боки і верх. Залишити в приміщенні поки коржі не стануть мягкими. Тоді помістити в холодильник.

Крем
1 л сепараторної сметани +200 мл холодного молока і 100 г пудри - збити до пишної маси. Попередньо перетерти через сито 250 г сиру, змішати його з 250 г згущеного молока. Акуратно, з допомогою ручного вінчика, з"єднати вершкову і сирну маси, довго не мішати!

Трубочки з кремом

Борошно (460 г), масло 82% (200 г), розрихлювач (0.5 ч.ложки) - перетерти в крихту. Окремо змішати свіжі дріжджі (15 г) з 1 ст.ложкою цукру, натуральний йогурт (100 мл, можна кефір, нежирну сметану), 2 жовтки. Ввести до крихти, замісити тісто.
Зразу виробляти, не треба залишати для підходу.
Розтачувати тісто товщиною до 0.3-0.5 см, порізати смужками шириною 1.5-1.8 см. Накрутити на залізні трубки на 4 витки, не більше.
Пекти при 180 град., я пекла порціями, бо немаю так багато форм-трубок, кожна порція пеклася 16-17 хвилин, але слідкуйте самі , духовки різні, має бути гарно пропечена, пшенично-золотиста трубочка.
Спечені трубки зняти з форм, охолодити. Начинити кремом (начиняла мішком і круглою насадкою без зубців), притрусити пудрою.

Крем
Зварити пудинг (брала ванільний польського виробництва) в 300 г молока, додавши 50 г цукру, Охолодити, додати 100 г білого згущеного молока, перемішати. Ввести в сепараторну сметану (350 мл) і ВСЕ РАЗОМ збити, получиться чудовий, густий, повітряний крем. Коли немає сепараторної сметани - можна використати вершки, більше 30%. У випадку вершків - збити їх окремо, додати пудингову масу і дуже акуратно вимішати ручним вінчиком.

Мед, Трубочки, Пляцки

Previous post Next post
Up