Пальчики

Dec 19, 2007 14:39



Рецепт цього печива мені дістався від мами, а їй від бабусі, тій від прабабуі - це дійсно сімейний рецепт правда порція велика, але моя бабуся пекла таке печиво на різдво великі празники або весілля/хрестини, там така порція якраз нормально йшла. І ще один нюанс для цього печива потрібне тільки варення з рози( скоріше навіть не варення, а перетерта роза з цукром) з іншою начинкою я собі не представляю ці пальчики.

600 гр масла (маргарини)
1 стк. молока
0,5 пачки дріжджів
1 яйце
750 +- муки
В молоці розвести дріжджі , добавити яйце і м’яке масло, добавити 600 гр муки і замісити тісто, потрохи досипати решту муки поки тісто не буд м’яке і не приставатиме до рук. Тісто винести на холод на цілу ніч.
З тіста розкачати пласти порізати на трикутники і виробляти пальчики, готові обсипати цукровою пудрою.

Десерти, Випічка, Українська кухня, Свята

Previous post Next post
Up