Печений перець з маслинами та каперсами

Jun 05, 2012 17:30

Хочу поділитися цією легкою закускою якраз перед сезоном перців, підійде і для домашнього і святкового столу. Готується легко, на смак чудово, рекомендую любителям перців ;-)



Болгарський перець 4 шт (великих і м’ясистих)
100грм оливок
1 ч.л. маринованих каперсів
4 зубці часнику
2-3 ст.л олії без запаху
1 ст.л яблучного оцту.
Сіль, чорний мелений перець,дрібка цукру. за бажанням пряні трави.
Помитий перець, запекти в духовці протягом 20-25хв. час від часу перевертати перець щоб добре пропеклося(на перці мають з’явитися чорні підпалини), гарячий перець перекласти в поліетиленовий пакет і міцно зав’язати. Коли перець повністю вистигне, зняти з перцю шкірку, сік що утворився, зберегти, перець порізати на смужки по 1-1,5см., до перцю додати порізані кружечками маслини, олію,сік з перців, оцет, сіль, цукор, перець чорний мелений, часник(порізати пластинками), каперси, все перемішати і залишити під кришкою маринуватися мінімум на 2-3 години, краще на ніч. Ця порцію не є великою, приблизно виходить пів літрова форма. Оцет я беру яблучний, можете брати який ви любите, кількість також регулюйте під власний смак, можна зробити більш кислішим або нейтральним.

Овочі, Закуска

Previous post Next post
Up