Пісні пампушки на картопляну відварі .

Mar 01, 2010 11:10

Хоч і піст а діти просять чогось солоденького, чому б їх не порадувати? Цікавий варіант пісних пампушків. Пампушки вийшли пухкі, м’які, і дуже смачні.



Складники:
Для тіста:
Приблизно 900гр муки(може забрати трохи більше)
0,5 пачки свіжих дріжджі
100гр цукру
100 гр олії
Цедра з одного апельсину
та 100мл соку з апелисину
Ванільний цукор
1 ст.л спирту
2 великі картоплини відварити до готовності приблизно в 600мл води
Розім’яти разом з рідиною(0,5 склянки відвару відлити для опари) в якій варилася картопля
Дріжджі розвести відваром дати 1 ст.л муки, і пів столової ложки цукру, залишити на 15 хв.
Відмірюємо 2/3 від усієї кількості муки, висипаємо муку в широку посудину чи тазік в якому зручно місити тісто, виливаємо в муку опару, сік, даємо цукор, картоплю з відваром, солимо і замішуємо тісто, місимо хвилин 5-10, додаємо олію, знову добре вимішуємо, якщо тісто буде рідкувате потрохи підсипаємо ще муки, тісто по консистенції має бути м’яке і еластичне, і добре відставати від рук, даємо цедру, спирт і ванільний цукор, вимішуємо і залишаємо в холодному місці на 4-5годин( можна на ніч в холодильнику) обов’язково накрити посудину з тістом кришкою, щоб тісто не «втекло».
Заносимо тісто в тепле місце, формуємо пампушки, в мене цього разу пампушки з вишнями і викладаємо на добре присипану борошном поверхню для підходу, залишаємо на 30-40хв щоб тісто збільшилося в двоє.
Жармо в добре розігрітій олії але щоб не диміла, бо інакше пампушки ззовні будуть горіти а в середині не пропечуться, на поверхні олії час від часу мають виходити бульки. Я жарю так кидаю пару пампушки в жир і зразу накриваю посудину кришкою, так в моїх пампушків виходить по кругу гарна біла полосочка -«обруч», виймаємо готові пампушкии, викладаємо на паперовий рушник щоб стік зайвий жир, і готові охололі пампушки посипаємо цукровою пудрою. ..




Таке тісто є чудовим і для рогаликів. розкачуємо круг ріжемо на 8 трикутників, спочатку на 4 а потім кожну частину ще на дві, на край трикутника кладемо начинку, скручуємо рогалик, я накрутили з варенням, вишнями, шоколадом та солодким сиром, для підходу рогалики викладаємо зразу на деко застелене пергаментом і змащене олією, як рогалики добре підростуть змащуємо яйцем або солодким чаєм, або вершками і печемо при температурі 180гр 15-20хв. ..

Випічка, Піст, Українська кухня

Previous post Next post
Up