Пиріг з тунцем, зеленим горошком і пореєм

Jan 12, 2010 13:34

Пиріг з тунцем, зеленим горошком і пореєм



Пропорції тіста на два пирога
1 пачка маргарини
1 яйце
2 ст.ложки сметани
1ч.л порошку до печива
Мука -в мене напевно пішло грам 400( все від муки залежить)

Тісто замісила так, спочатку порубала ножем маргарин з мукою, маргарин беріть прямо з холодильника, можна навіть на 20хв покласти в морозильник, швиденько рубимо на крихти, потім додаю порошок до печива, перемішала, яйце, і сметана, замісила тісто, як буде розсипатися влийте ложку холодної води і знову вимішати. Сформувати шар з тіста і покласти холодильник.
Для начинки я взяла один великий порей, порізала напівкружальцями, потушила в ложці олії, дала жменю мороженого горошку, бо нема де його діти, а можна дати перцю солодкого, чи помідорчиків, чи грибочків, що маєте вдома. Половиною тіста вкрила форму, попередньо змащену жиром і застелену папером, на тісто поклала ще один круг паперу і на нього металеву миску, і таку конструкцію відправила в духовку пектися хв. 15( це для того щоб тісто не пузирилося і не піднімалося), можна піти іншим шляхом замість миски насипати сухого гороху чи квасолі. Виймаємо підпечений корж, знімаємо миску і верхній папір, на дно пирога викладаємо порей, зверху на порей виклала дві баночки тунця(рідину попередньо злити), посипала тертим сиром(100гр) і залила збитими яйцями з вершками і молоком(4 яйця, 120мл молока, 120мл вершків10%, сіль і перець)
Відправляємо в нагріту духовку (200С)поки серединка пирога не запечеться приблизно на 15- 20хв. Їсти краще теплим або холодним, але не гарячим.
В якості начинки може слугувати все що є вдома, різні види м’яса, овочів, гриби і.т.п
Дуже смачно з вареною куркою і ананасами, або з шинкою і пореєм.
Ідея цього пирога взята звідси:
http://www.carina-forum.com/ricette/pies/null/0000008.php

Овочі, Пироги солені, Тунець

Previous post Next post
Up