20 грудня - Акція проти поліцейської демократії (ФОТО)

Dec 21, 2008 14:42


20 грудня у багатьох країнах відзначався Міжнародний день проти державного терору й супроводжувався вуличними протестними акціями у багатьох містах. За іронією долі, офіційно в Україні ця дата визначена як День української міліції. Київські анархісти й ліві соціальні активісти вирішили сумістити обидва приводи й провести у Києві кілька вуличних акцій, спрямованих на підвищення уваги до проблеми насилля з боку працівників "органів правопорядку".

Поміж іншого, ставилась мета привернути увагу громадськості до неправомірного порушення кримінальних справ проти Андрія та Сергія Мовчанів - соціальних активістів, заарештованих після легальної акції протесту (ДОКЛАДНІШЕ: http://livasprava.livejournal.com/202611.html)

Ставились наступні вимоги:

- до співробітників міліції: припинити вбивати людей і розганяти мирні акції протесту, тобто відмовитись від виконання злочинних наказів, а також звільнитися зі служби й повернутися додому - підіймати занедбаний агропромисловий комплекс України.
- до міністра внутрішніх справ Юрія Луценка: послідувати прикладу європейського колеги і піти у відставку аби не компрометувати власне ім’я у зв’язку з протиправними діями своїх підлеглих. Нагадаємо, що міністр внутршніх справ Греції пішов у відставку тільки-но дізнався про вбивство підлітка поліцейським.
- до керівництва МВС: притягти до відповідальності міліціонерів, винних у побитті людей, катуваннях у відділках та у порушенні сфабрикованих справ проти громадян України. Після покарання злочинців міністерство і всі його структурні підрозділи мають саморозпуститися, а кошти на його утримання підуть на виплату зарплатні трудящим і стипендій студентам, а також на ліки й продукти харчування пацієнтам українських лікарень, котрим не вистачає фінансування.

Зранку на столичному Майдані Незалежності було вивішено банер з гаслом, що характеризувало роль, відведену міліції.











Увечері відбулася акція під стінами Міністерства внутрішніх справ. Зусиллями активістів за допомогою свічок було викладене слово "ГАНЬБА" в пам'ять про невинних жертв "правоохоронців" - як в Україні, так і поза її кордонами.







З нагоди державного свята, співробітникам МВС було запропоновано взяти подарунок у вигляді труни з надписом "Жертви міліцейського терору". Така річ неодмінно згодилася б тим міліціонерам, які заради нової "зірочки" готові вбивати людей.



Окремі працівники МВС не приховували свого ставлення до учасників акції




Представники влади попрохали не влаштовувати "другу Грецію". Так, на всяк випадок.



Після закінчення цього заходу, активісти рушили в столичне метро з вищезгадуваною труною і роздавали листівки проти міліцейського свавілля.

київ, міліція, держава, акція, протест

Previous post Next post
Up