Політичний трилер «Земля»

Jun 26, 2014 15:27

Політичний трилер «Земля» в НИГИЛИСТ.
До редакції Нігіліст.Лі надійшов лист із проханням підтримати кампанію з краудфандінгу для фінансування зйомок гостросюжетного науково-фантастичного політичного трилера «Земля». Ініціатори надали короткий зміст твору. В перспективі передбачається на основі фільму розробити пріквел, сіквел, комп’ютерні та настільні ігри, а також лінійку мерчандайзу.



Йшов 2084 рік. Всесвітня федерація самоврядних громад переживала непрості часи: у весь зріст перед нею постала кліматична криза, яка дісталась землянам і землянкам у спадщину від переможеного капіталізму. Від використання викопних енергоносіїв уже вдалось повністю відмовитися, головним джерелом енергії були орбітальні сонячні електростанції та стратосферні вітряки, а також великі проекти на кшталт єдиної європейсько-африканської електроенергетичної системи, що стали можливі після стирання національних кордонів і ліквідації товарно-грошових відносин. Але потрібно очистити довкілля від тих парникових газів, які викидалися в атмосферу протягом десятиліть капіталізму. Для цього використовувався найпростіший і добре відомий рецепт: зв’язувати вуглець в органіці, після чого піддавати її піролізу й закопувати отримане деревне вугілля глибоко в землю. Ідеально для цього підходили глибокі шахти Донбасу: людина повертала вуглець туди, звідки колись його видобувала.

Одного дня під час рутинної роботи по закладанню вугілля в лаву стався загадковий нещасний випадок: уся група, що працювала на той момент в забої, безслідно пропала. Пошукові експедиції не прояснили нічого - більше того, не всі з них також повернулись на поверхню. Це було сенсацією: адже завдяки покращеній техніці безпеки та умовам праці катастрофи на шахтах, які були звичайною річчю при капіталізмі, давно припинились - навіть тоді, коли видобуток там ще продовжувався. Галузевий синдикат та місцева комуна звернулись по допомогу до інших спілок, і в шахту спустився солідний загін спеціалістів. Наближаючись до місця зникнення людей, вони почули дивні звуки, а потім побачили, як із темряви на них суне величезна залізна машина з жовто-блакитними ножами попереду. Субтерина зупинилась, і з неї вийшла група чоловіків у кителях і галіфе, пошитих за модою минулого століття.

Це була перша зустріч людства з підземною УССД - Українською соборною самостійною державою, створеною в 1960-х роках нескореними вояками УПА. Схрони та криївки, загальновідомі атрибути націоналістичного підпілля на Західній Україні після Другої світової війни, були лише верхівкою айсбергу. Бойовики, рятуючись від військ МҐБ, занурювались дедалі глибше в рідну українську землю. Криївки були сполучені численними ходами, швидко виросли цілі підземні міста. Їхній зв’язок із людьми на поверхні слабшав, доки не обірвався остаточно. Закономірно, що під землею залишились найбільш завзяті та ідейні націоналісти, які не бачили ніяких перспектив ні в совітській Україні, ні в прогнилих ліберальних демократіях Заходу. Вони забурювалися вниз, подалі від недосконалого світу, який виявився неготовим до їхньої політичної візії. І врешті-решт вийшли на «поверхню» - Земля виявилась порожнистою, цей факт приховували ліберальні єврейські геологи!

Всередині планети постала потужна держава, збудована згідно з поглядами Проводу ОУН. У 1968 році, після того як завершився процес державотворення і залізом і кров’ю всі підземні поселення було об’єднано під керівництвом Орґанізації, було прийнято Конституцію, розроблену Миколою Сціборським у 1939 році. «Україна є суверенною, авторитарною, тоталітарною, професійно-становою державою», - говорилось у першій статті документа.

Від міграції Підземна Україна була надійно захищена природним кордоном, а жіноцтво не було отруєне ліберальною заразою фемінізму, тому доволі швидко вся внутрішня поверхня Землі була колонізована білою расою чистокровних слов’ян. Незважаючи на відсутність ворогів і кордонів, провідники нації приділяли належну увагу розвиткові війська: фінансування Армії та Фльоти займало левову частку державного бюджету, а науковці під наглядом Служби Безпеки невтомно працювали над підвищенням обороноздатності держави. Саме так з’явився підземний панцерник «Велес», який був сконструйований на основі вдосконаленого «Змія Мідгарду» німецького інженера Ріттера. І одного дня, коли сили Нації були зібрані, Вождь віддав наказ - атакувати Поверхню.

Екіпаж «Велесу», зустрівши шахтарів-лібертаріїв, спочатку подумав, що на поверхні також відбулась національна революція - непорозуміння виникло через червоно-чорну символіку на документах полонених. Але швидко все стало на свої місця. Шахтарі і шахтарки (точніше, ті люди, які на той момент перебували в шахті) виростали при капіталізмі і ще знали, що таке націоналізм, тому пояснили, що між ними і підземною УССД немає нічого спільного.

Повідомити про початок війни на поверхню відпустили кількох членів рятувальної експедиції. УССД почала «підземну війну»: «Велес», а також субтерини класу «корвет» - «Степан Бандера», «Котигорошко», «Пантелеймон Куліш» - виринали на поверхню в неочікуваних місцях, атакуючи об’єкти на різних континентах. Федерація громад відправила на боротьбу з націоналістичними бандами найкращі загони спецназу ЛҐБ.

Незважаючи на те, що атака була несподіваною, а Федерація - молодою і слабкою, УССД була приречена: ізольована автаркічна тоталітарна держава з відсталою технікою, патріархатом і капіталізмом не могла всерйоз розраховувати на перемогу над людством усієї планети, яке було лібертарно організоване, озброєне передовими досягненнями науки та оптимально використовувало наявні ресурси. До того ж, на поверхні всі розуміли, за що вони борються, а в армії УССД регулярно спалахували бунти; незадоволене було населення і в тилу.

Але одного дня, коли війська ЛҐБ взяли в котел субтерину «Яків Гловацький» і пропонували здатись, з-під землі на допомогу панцернику раптом почало підніматися інше військо. Сотні повсталих мерців у рясах та білогвардійській уніформі йшли на бійців Федерації, не боячись куль.



Цар Микола Кривавий та його дружина були відомі своєю любов’ю до забобонів і містики. Але хто б міг подумати, що один із їхніх сеансів окультного православ’я збудеться! Незадовго до своєї загибелі Григорій Распутін пообіцяв августійшому подружжю, що їм жити залишилось мало, але коли-небудь настане день, коли з-під землі повстануть борці проти безбожників і національних нігілістів. І тоді на бій за Честь, Традицію та Приватну Власність піднімуться з могил усі ті, хто був вірний царській родині. Пророцтво, яке звучало абсурдно, збулось. Зомбі-монархісти заповнили собою вулиці міст, сіючи паніку в тилу. Мертві, живі і ненароджені 1 реакціонери об’єдналися проти спільного ворога, забувши про дрібні непорозуміння.

Некрофашистський альянс став серйозною загрозою людству, але планету врятував випадок. Зореліт з планети Нібіру, пролітаючи повз нашу галактику, отримав сигнал, запущений землянами одразу після перемоги революції. Дізнавшись про перемогу лібертарного соціалізму, позаземні товариші зрозуміли, що настав час нарешті піти на контакт із Землею. Їхня допомога була дуже вчасною: розумні рептилії передали землянам найновіші технології агітації і пропаганди. Завдяки цьому було виграно боротьбу за серця і уми рядового та сержантського складу армій підземної ОУН і Білої зомбі-гвардії. В арміях противника почались виступи проти командирів, почастішали випадки братання на фронтах. Солдати підземної армії націоналістів дедалі чіткіше бачили, що в них набагато більше спільного з вільними трудящими Поверхні, ніж з вождями власної нації; рядові зомбі зрозуміли, що саме лібертарне військо бачить у них людей, тоді як їхні власні попи та офіцери ставляться до них як до бластерного м’яса.



Здобуття ідейної гегемонії завдяки інтергалактичній допомозі визначило результат війни. Зомбі отримали рівні права у вільному суспільстві, а вояки підземної УССД повернули багнети проти власних панів і знищили провідників нації. Революція перемогла не лише на всій землі, але й під нею. Але глибоко під водою, на океанському дні живе, чекаючи свого часу, капіталістична Атлантида…

1 В УССД свято оберігались права людини починаючи з зачаття.

Комментировать
В категории: belles lettres, тези: анархия, зомби, монархісти, націоналісти, рептілоїди, УССД

Подписка: RSS, твиттер: @NihilistLi

УССД, рептілоїди, монархісти, анархия, зомби, націоналісти

Previous post Next post
Up