Ноллівуд

Oct 01, 2009 15:50

Ніколи не знала, що третя за величиною в світі кіноіндустрія знаходиться в Нігерії. У Ноллівуді знімається близько 1000 кінострічок щороку. Більшість із них знято і продано за тиждень. Таке не тільки Голлівуду, але й Боллівуду не снилося. Жодних спеціальних декорацій, локації - квартири, офіси, готелі. Можна собі уявити ці бюджети! У нас секунда рекламного ролику коштує більше. Але головне - теми цих серіалів близькі цільовій аудиторії : чаклунство, проституція, хабарництво, як видно з фото акторів - торгівля людьми, і трохи мильних опер.

Я не претендую на статус цільової аудиторії серіалів, які крутять у нас по зомбоящику. Але мене щиро дивує: невже для більшості наших земляків дійсно близька проблематика копирсання лікарів у чиїхось нутрощах, тяжка жіноча доля курки з модельного агентства чи складні перепитії життя циган? Ну, звісно, про чистої води мило я мовчу - інтерес народу до любовних трикутників, зрад і перемоги добра мені зрозумілий.

От якби я мріяла постійно дивитися серіали (складно таке уявити), мені треба було б переїхати до Нігерії - на чаклунів цікаво дивитися, а проблеми хабарництва, проституції, бідування та торгівлі людьми чи їх органами в Україні не менш актуальні, ніж в Африці.

До речі, мені до вподоби Декстер і Каліфорнікейшн, а не Дохтор Х.

























Фото взято на http://www.etoday.ru

Ще по темі надибала чудові постери ручної роботи до ноллівудських стрічок http://www.livejournal.ru/themes/id/1832 - справжній сучмист.

субкультури, кіно

Previous post Next post
Up