Іринка (без року тиждень :)

Sep 24, 2013 13:50

Точніше - за тиждень буде цілий рік дитині!

Все намагаюся собі записати її досягнення. Але ця сама дитина, чиїми досягненнями я так тішуся, і не дає мені їх записати, бо дуже "ручна". І не те, щоб вилізла на руки і сиділа там тихенько... То ціле шило! Я тепер розумію вислів "шилопоп", бо саме такого і маю! Вертиться-крутиться, повзає, ходить на чотирьох і по стінці. І це все майже одночасно :) Не посидить ані секунди, навіть на руках, навіть коли годую - таке витворяє ногами (залазить злазить, перевертається і це все не випускаючи грудь з ротика).

Василь жартує, що він є тренажером для Іринки. Бо ця дитина не любить бавитись сама (дуже рідко таке буває). Зате дуже любить, коли я чи Василь сидимо на підлозі, а вона по нас лазить - в буквальному смислі слова - на ноги, на руки, на шию і навіть голову може залізти - зовсім не боїться впасти :)

Повзає вже майже пів року, на чотирьох ходить вже також досить довго (особливо зручно це було їй на подвір"ї, на травичці, щоб колінця не царапати :). І ходити пробувала вже з 8-ми місяців. Я думала, що піде сама швидко. Але цьому грубасику видно важко...

Зате вже півтора місяці як вміє зіп"ястися на ніжки:


А потім гарненько сісти назад:


І дуже горда з того. Чекає від нас оплесків та криків: Браво!!!
Сама вже вміє плескати. Були на концерті, то вона теж плескала після кожної пісні! І заглядала мені в очі: правда ж я молодець! :)

Розуміє призначення речей: бере гребінець чи заколку і гладить ними по голові. Вчиться їсти ложкою (добре, що вона голенька цілий день, бо після їжі я просто несу її під душ, інакше б мала ще купу додаткового прання). Вдягаємо її лише "в люди" і то не дуже тепло (бо в більшості вона в слінгу). З початку вересня ми обігріваємо хату, бо дуже холодно, але Іринка і далі голенька - загартовується. Сподіваюся, що виросте здорова.

Бавиться з дітьми - теж собі щось складає, стукає і "співає". Часом навіть допомагає складати кубики в коробку. Але найбільше любить все розкидати: підповзає до моєї тумбочки і витягує всі креми, далі повзе до дзеркала і витягує всі баночки там, наступна - шафа і ящик Евелінки з колготами і шкарпетками. Апофеоз - підповзає під мій стіл і виключає кнопочку, що світиться... І допобачення мамин комп та інтернет у цілій хаті :). Ще любить доповзти до рюкзака (а їх у нас багато - в кожної дити плюс наші, батьківські) і повикидати з нього все, що там є... А дещо ще можна помняти, порвати і посмоктати... :) Ось такий Хаос-мейкер проживає з нами :)

Люблю її надзвичайно!!!
Мартуся вдягнула їй крильця метелика (мрія Евелінки, що здійснилась разом з хвостом русалки для Мартусі):


Вже повзе до наступного пункту "розборки" - дзеркала


Яка цікава баночка...

Фотки_Іринка, щоденник, Іринка

Previous post Next post
Up