Брауни с вишней/ Brownies

Apr 08, 2014 15:40

Оригинал взят у kinda_cook в Брауни с вишней/ Brownies


Вкуснее я брауни не пробовала...

Ингредиенты:
90 гр сушеной вишни
115 мл свежего апельсинового сока
380 г полусладкого или горького шоколада, рубленного на мелкие кусочки
240 г сливочного масла, нарезанного на мелкие кусочки
6 больших яиц
480 гр сахара
150 гр муки
30 гр какао-порошка
90 гр орехов
45 гр шоколадных капель (или мелко порубленного шоколада)
масло для смазывания формы

Для ганаша
200 гр горького шоколада, нарезанного на мелкие кусочки
200 мл жирных сливок (30-33%)

Противень 32х45 см

Способ приготовления:
Подготовьте все ингредиенты.
В сотейник налить сок, добавить вишни и довести до кипения. Снять с огня и охладить.
Орехи порубить.



Смазать форму маслом или выстелить пергаментом для выпечки.
Разогреть духовку до 175 ° C (350 ° F).
Смешать шоколад с маслом в огнеупорной миске и подогреть на водяной бане, постоянно помешивая до полного объединения. Не перегревать! Снять с огня.



Яйца с сахаром взбить в светлую пену. Добавив сахар к яйцам не стоит оставлять их надолго, чтобы они не «перегорели».
Вылейте шоколадную смесь в яичную и сразу смешать.



Просеять муку и какао вместе. Добавить в тесто и аккуратно, но уверенно вмешать до объединения ингредиентов.



Слить сок с вишен. Добавить в тесто вишни, орехи и шоколадные капли. Аккуратно перемешать. Выложить тесто в подготовленную форму и разровнять.



Если нет готовых шоколадных капель, то шоколад порубить.



Выпекать около 15 минут, или до тех пор пока зубочистка, вставленная в центр, выходит чистая .



Перенести брауни на решетку, чтобы охладить.
В это время сделать ганаш.
Сливки довести до кипения. Вылить горячие сливки на шоколад и размешать. Текстура ганаша должна быть нежная и шелковистая. Распределить ганаш по поверхности брауни. Оставить до полного застывания (можно убрать в холодильник).


Нарезать брауни на 20 квадратов.



СОВЕТЫ
Вишни можно приготовить заранее и оставить на ночь в холодильнике, тогда они впитают в себя больше жидкости и аромата.
Орехи следует крупно порубить, тогда они более равномерно распределяются по тесту.
Шоколадные капли могут быть как из горького шоколада, белого или молочного, так и просто порубленная плитка шоколада.
Хранить в холодильнике до 3 дней, или заморозить на срок до 1 месяца.



ОЦЕНКА ВАШЕГО УСПЕХА
Вишни, орехи и шоколад должны быть равномерно распределены по всей структуре теста и готовых брауни.
Нарезанные брауни должны быть ровными и одинаковыми по размеру.
Ганаш должен равномерно покрывать всю поверхность брауни.
Брауни должны быть влажными и даже слегка «жевательными».

[English version]
Brownies

Ingredients
90 grams (314 ounces) dried cherries
115 milliliters (4 ounces) fresh orange juice
Butter cube for pan
380 grams (13 ounces) semisweet or bittersweet chocolate, chopped into small pieces
240 grams (814 ounces) unsalted butter, cut into small pieces
6 large eggs
480 grams (1 pound, 1 ounce) sugar
150 grams (514 ounces) all-purpose flour
30 grams (1 ounce) Dutch-process cocoa powder
90 grams (314 ounces) walnut (or other nut) pieces
45 grams (114 ounces) chocolate bits

For the ganache
200 grams (7 ounces) bittersweet chocolate, chopped into small pieces
200 milliliters (614 ounces) heavy cream

Prepare your mise en place.
Combine the cherries and orange juice in a small saucepan over medium heat and bring to a boil. Immediately remove from the heat and set aside to cool.
Using a cube of butter, make a large X on the baking pan. Line the pan with a piece of parchment paper, pressing down so the butter holds the parchment paper in place.
Preheat the oven to 177°C (350°F).
Place the chopped chocolate and butter in a bain- marie over simmering water. Heat, stirring frequently, just until the chocolate and butter have melted. Do not allow the  mixture to get very hot. Remove from the heat.
Place the eggs and sugar in the bowl of a standing electric mixer fitted with the paddle. Beat on medium until very light in color and fluffy (blanchir). Do not allow the egg-and-sugar mixture to sit without mixing or it will “burn.”
Pour the chocolate mixture into the egg mixture, adding it all at once and immediately turning the mixer on low to combine. (Otherwise the batter will break up into little pieces.)
Sift the flour and cocoa together. Add to the batter, scraping down the sides of the bowl with a rubber spatula, and mix just to incorporate.
Remove the bowl from the mixer and told in the reserved cherries along with their soaking liquid. When incorporated, fold in the nuts and chocolate bits.
Pour the batter into the prepared baking pan, spreading it out in an even layer with an offset spatula.
Bake for about 15 minutes, or until a cako tester inserted in the center comes out clean.
Set the brownies on a wire rack to cool.
Meanwhile, make the ganache.
Place the chopped chocolate in a heat-proof bowl. Place the cream in a small heavy-bottomed saucepan over medium-low heat and bring to a boil.
Immediately remove the pan from the heat. Watch very carefully, as once the cream reaches a boil, it will quickly overflow the pan.
Pour the hot cream over the chocolate. Let stand for a few seconds and then begin stirring the cream into the chocolate with a wooden spoon. Do not beat vigorously or air bubbles will be created and mar the appearance of the ganache.
Pour the ganache over the top of the cooled brownies, spreading it out with a cake comb. Set aside to cool before cutting.
Using a serrated knife, cut the brownies into 20 equal-size bars.
Store, airtight and refrigerated, for up to 3 days, or frozen for up to 1 month.
TIPS
Boiling tho cherries In liquid rehydrates them. It time permits, bring the cherries to a boll and refrigerate them overnight to allow them to absorb the maximum amount of liquid.
The nuts should be coarsely chopped to facilitate spreading the batter and cutting the baked cookies.
Chocolate bits can be replaced with coarsely chopped white, milk, semisweet, or bittersweet chocolate.
EVALUATING YOUR SUCCESS
The cherries, nuts, and chocolate pieces should be evenly distributed throughout the batter and finished brownies.
The cut brownies should be equal in size and shape.
The ganache should completely cover the top of the brownies.
The baked brownies should be moist and slightly chewy

бруни, перепост, рецепты

Previous post Next post
Up