Рок проти узаконеного рабства

Sep 29, 2008 06:54

Надеюсь это кто-то нашифровал или чьито пьяные бредни. Но на всякий случай хочется опровергнуть мысль про то, что концерт был "совсем не диайвай", группы получали гонорары и все такое. Деньги на аренду аппарата были взяты из кармана активистов. А теперь небольшой отчет.

Активісти Фронту проти узаконеного рабства не перестають вести свою боротьбу з прийняттям нового трудового законодавства та змін до закону Про вищу освіту, які на їх думку, сильно зменшують права найманих робітників та студентів. До Фронту, який був створений після проведення круглого столу «Новий кодекс законів про працю - необхідність чи загроза для молоді?», увійшли представники громадських, студентських та лівих організації, профспілки. Своє метою вони зазначають боротьбу проти прийняття Верховною Радою зазничених вище змін до законодавства та проти подібних дій можновладців у майбутньому. Учасники об’єднання заявляють про довгострокове і широке співробітництво у цій сфері.

Справа в тому, що новий варіант Кодексу законів про працю передбачає 10-годинний робочий день, понаднормові відпрацьовки, зменшення питомої ваги колективних трудових угод на користь індивідуальних, полегшення можливості звільнення робітника без згоди профспілки та багато чого іншого. Зміни до закону Про вищу освіту ж передбачають обов’язкове 3-річне відпрацювання за направлення для студентів державної форми навчання та періодичне збільшення вартості навчання для «контрактників». Це не могло не викликати обурення громадськості.

Цього разу був проведений рок-концерт під відкритим небом на Хрещатику під лозунгами «Рок проти узаконеного рабства». Вся підготовка і організація заходу була здійснена активістами, все було проплачено за свій рахунок, гурти, багато з яких не київські, виступали «за ідею», - концер був максимально близький до відомого лівого принципу d.i.y (зроби сам). Це й не дивно, адже компанія направлена одразу проти всіх правлячих партій та підлеглих їм структур, бо збільшення експлуатації найманих робітників, а особливо молоді, відповідає їхнім не тільки політичним, а й класовим інтересам.

Концерт відвідало багато молоді, яка беззаперечно підтримувала гасла акції. Виступаючі оратори та музиканти наголошували на актуальності проблеми та роз’яснювали її, ажде вона стосується кожного безпосередньо. Лозунги «свобода, рівність, студентська солідарність», «чиновникам - ганьба, робітникам - права» та «новий кзот не пройдет» скандували більше 500 чоловік. Гарячі звуки панку і ска надихали на нові звершення та піднімали революційний настрій. Під час конкурсу бодіарту охочих дівчат та хлопців прикрасили відповідню неоднозначною символікою: зомбування провладними змі, вісутність свободи слова тощо.

Найпікантнішою видалася ситуація, коли працівники міліції стали вимагати негайного припинення офіційно заявленої акції, погрожували відімкнути світло та притягнути організаторів до судової відповідальності. Їхнім аргументом було те, що сценза заввишки пів метра змонтована на вулиці незакнно. Не маючи бажання вестися на провокацію слуг тієї влади, що приймає дискримінуючі і антиконституційні закони, було вирішено перенести апаратуру просто на землю, а сцену демонтувати. Вистув прямо посеред натовпу ще більше психологічно зблизив музикантів з протестною молоддю. Тож спроба «закрити рота» і не дати акцентувати увагу на гострих соціальних проблемах не вдалася.

Учасники Фронту проти узаконеного рабства закликала всіх небайдужий прийняти участь у спільній акції протесту 19 жовтня та слідкувати за анонсами на сайті http://samozahist.org.ua/.

Деякі фото тут.
И сокращенный вариант опубликован на Инфокорне.

кзот, music, action, новые левые, собитыя

Previous post Next post
Up