For hot summer days

Aug 04, 2015 19:50

В начале июля у нас стояла жуткая жара, по какой готовить что-то горячее совершенно невозможно. Поэтому, вдохновившись рецептами от lgabriel, я всю ту неделю готовила что-то холодное. Под спойлером рецепты для тех, кому интересно.

In the beginning of July it was terribly hot here. Which made it totally impossible to cook anything involving stove, oven and any other heating device. So, inspired by recipes from lgabriel all that week I cooked something like this only using a blender. Behind the spoiler there are some short recipes for those who are interested.



[Spoiler (click to open)]
Variant 1
A cold cucumber, a pear, a bunch of lemon balm (melissa) leaves, a bunch of parsley and some cold Turkish/Greek yoghurt mix together in a blender. Serve with some lemon balm leaves as a decoration.

Variant 2
I wanted to try everything listed above with some green chili pepper, garlic and salt but my husband thought that the first variant was just perfect and didn't want any change to it.

Variant 3
A melon (a cantaloupe, for example), a pear, a bunch of spearmint leaves, cold Turkish/Greek yoghurt. (This one became my husband's favourite.)

Variant 4
Strawberries, lemon balm, yoghurt, some chocolate cookies, liquid honey.


[Спойлер (нажмите, чтобы прочитать)...]
Вариант 1
Холодный огурец, грушу, пучок мелиссы лимонной, пучок петрушки и холодный турецкий/греческий йогурт (натуральный 10% жирности) смешать в блендере (или кухонном комбайне с ножевой насадкой). Подать с парой листиков мелиссы в качестве украшения.

Вариант 2
Мне хотелось попробовать всё перечисленное выше с зелёным перцем чили, чесноком и солью, но муж заявил, что первый вариант просто идеален, и попросил оставить его без изменений.

Вариант 3
Дыня, груша, пучок листьев мяты, холодный йогурт. (Этот вариант понравился моему мужу больше всех.)

Вариант 4
Клубника, мелисса, йогурт, шоколадное печенье, жидкий мёд.


.

my photos, summer, food & drinks, still life

Previous post Next post
Up