Бгг, це нам за Сагайдачного, мабуть. ))))

Jun 03, 2012 14:13


Український політолог Олександр Солонтай сьогодні був затриманий по прильоту в РФ в аеропорту Домодєдово без пояснення будь-яких причин, повідомив відповідальний секретар політради опозиційного руху Солідарність Михайло Шнейдер.

"Олександр прилетів до Москви, щоб прочитати лекцію активістам політради московської Солідарності про політичну ситуацію в Україні. Він є директором програми Практична політика Інституту політичної освіти. Його затримали прикордонники, не пояснюючи жодних причин. Зараз він перебуває в Домодєдово в ізоляторі", - розповів Шнейдер.

Він також повідомив, що відомий російський правозахисник Лев Пономарьов уже звернувся в прокуратуру, щоб вони розібралися в цьому затриманні. "На нашу думку, воно є абсолютно невмотивованим і незаконним", - сказав Шнейдер.

Незабаром стало відомо, що Олександра Солонтая, затриманого після прильоту в аеропорт Домодєдово, вишлють з Москви назад до Києва сьогодні ввечері. "Щойно я говорив з Олександром. Він мені розповів, що представники міграційної служби, які з ним спілкувалися, сказали йому, що він нев'їзний, хоча причин, чому, не вказали", - розповів Шнейдер.

За його словами, російські служби не збираються надати Солонтаю квиток для вильоту назад. В результаті він полетить по квитку, який у нього був на 22:00. "При цьому його документи збираються віддати льотчикам, а повернути вже в столиці Україні", - додав Шнейдер.

Як повідомлялося, мер Одеси Олексій Костусєв заявив, що не виганяв з літака, що летить з Одеси до Тбілісі, журналістів інтернет-видання Думська і телеканалу 1 +1. Між тим, коментуючи ситуацію, що виникла в Одеському аеропорту за участю мера, власний кореспондент телеканалу 1 +1 Сергій Осадчук заявив, що "залишити борт літака за маршрутом Одеса-Тбілісі двом журналістам довелося після несподіваного звернення організаторів офіційного візиту делегації Одеси до Грузії, які самі запросили нас висвітлити в ЗМІ цей візит".

Звідсіля: У московському аеропорту затримали українського політолога, що прилетів прочитати лекцію.

Російський шовінізм?, Українофобство, Україна, korrespondent, Маразмъ?, Росія

Previous post Next post
Up