Це важливо

Feb 15, 2011 16:09

Прийнятий ВР закон про регулювання містобудівної діяльності остаточно розв'яже руки забудовникам. якщо ми не зберемося і не будемо щось із цим робити - скоро опинимося не в містах, а лабіринтах зі скляних коробок з паскудною екологією і знищеними пам'ятками.

Ось що треба передбачити в законі - ми мусимо цього вимагати у влади:

Originally posted by igordaily at Нова програма містозахисників, проект

Вимоги захисників Києва, які мають стати законами, і виконуватися. Те, що нижче, є продуктом зусиль нфеормальної робочої групи. До речі, хто бажає брати участь у подальших мозкових штурмах (якщо так бай Б-г будуть, гг), мілості просім маякувати.

1. До виділення землі під забудову має бути проведена археологічна експертиза (якщо треба - розкопки) та складений детальний план забудови території. Проект цього плану має бути обговорений з громадою. Виділення землі під житлову забудову в межах міських парків, скверів і лісів забороняється.
2. Після затвердження детального плану забудови, що визнає зокрема кількість будинків та їхню етажність, влада може виставляти землю на відкриті торги. Переможець на торгах повинний отримати екологічну експертизу свого проекту та згоду мешканців прилеглих будинків. Лише після цього угода про продаж/оренду землі під забудову набуває чинності.
3. Гроші за експертизи сплачують покупці/орендатори землі, але через мерію. Напряму вони не купують висновки археологів та екологів - замовником їхніх експертиз виступає влада. При цьому в законодавство вноситься норма про кримінальну відповідальність експертів за фальсифікацію висновків.
4. Закон «Про регулювання містобудівної діяльності» має набути чинності лише:
а) повноцінного наповнення і оприлюднення Державного реєстру нерухомих пам'яток України зі створенням та занесенням в кадастр охоронних зон навколо внесених об’єктів;
б) включення до кадастру усіх територій, що мають особливу цінність.
5. Прямо в законі - а не окремим документом як пропонує Віктор Янукович - має бути передбачена відповідальність за порушення правил при будівництві. По-перше, усі порушення мають бути усунені за рахунок забудовники - включно із знесенням незаконного будівництва. По-друге, посадові особи та керівники забудови мають нести кримінальну відповідальність за порушення. По-третє, компанія-замовник будівництва має сплачувати штрафи за порушення - до 100 тисяч неоподаткованих мінімумів.
 
Previous post Next post
Up