І яшчэ пра пражэльнік

Mar 03, 2013 14:36

Сёння ў "Дачном ответе" Сталік Ханкішыеў гатаваў куранят-табака. Табака- г.зн. не тытунь, як я лічыла раней, а нешта плоскае, у некаторых краінах так называюць патэльні.
Но мяне зацікавіў нават не рэцэпт, а посуд, у якім ён гатаваў куранят. Вось паглядзіце відэа і скажыце, чым адрозніваюцца беларускія керамічныя патэльні, ці пражэльнікі ад усходніх "тава":
http://www.peredelka.tv/video/kazan-mangal/30054/ (само відэа не змагла заггрузіць, даю спасылку на сайт).
Дарэчы, чаму б у беларускім пражэльніку не прыгатаваць куранят-табака? Вось толькі пытаньне - дзе ў Мінску купіць такіх вось маленькіх куранят а не 2 кг куру ?

І яшчэ вось яшчэ цікавая патэльня з гліны, знайшла вось тут у Сталіка:

кераміка

Previous post Next post
Up